Haberler

Mersin SSK İl Müdürlüğü'nde Hayali Hizmet Operasyonu

Mersin'de, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkanlığı Müfettişleri ile Polisin Birlikte Yürüttüğü Operasyonda, Bazı Şahısların Hizmet Sürelerinde Usulsüzlük Yaparak, Başka Hak Sahiplerine Aylık Gelir Bağladıkları Belirlenen 5 SSK Personeli ile Birlikte 17 Kişi Gözaltına Alındı.

Mersin'de, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkanlığı müfettişleri ile polisin birlikte yürüttüğü operasyonda, bazı şahısların hizmet sürelerinde usulsüzlük yaparak, başka hak sahiplerine aylık gelir bağladıkları belirlenen 5 SSK personeli ile birlikte 17 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, alınan bir istihbarat üzerine SSK Başkanlığı müfettişleri ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü elemanları, Mersin SSK İl Müdürlüğü'nde inceleme başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında, Mersin SSK İl Müdürlüğü'nde muhtelif sigortalıların veya aylık bağlanmış kişilerin hizmetlerinin, SSK'da görevli 5 memurun kullanıcı kodları ve şifreleri kullanılarak, SSK otomasyon programından usulsüz olarak başka sigortalıların hizmet kütüklerine

aktarıldığı ve bu kişilere hayali hizmetler kazandırılmak suretiyle haksız olarak kendilerine veya başka hak sahiplerine aylık gelir bağlandığı tespit edildi. Bu işlemlerin Mersin'de faaliyet gösteren bir iş takip bürosundan yönlendirildiğinin öğrenilmesi üzerine "Otopsi-33" kod adıyla operasyon başlatan ekipler, söz konusu iş takip bürosunda yaptığı aramada usulsüz olarak düzenlendiği anlaşılan 34 şahsa ait çok sayıda evrak ve belgeye el koydu. Soruşturma kapsamında ayrıca, Mersin SSK İl Müdürlüğü'nde

görevli 5 memur ve aylık bağlatma talebinde bulunan 12 kişi olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" suçlarından adliyeye sevk edildikleri bildirildi.

(HK-MT-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title