Haberler

Mersin Şehir Hastanesinde Kalp Ritim Ameliyatlarına Başlandı

Türkiye'de resmi açılışı ilk yapılan şehir hastanesi olan ve mayıs ayında eğitim ve araştırma hastanesi statüsü de kazanan Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa kapalı yöntemle kalp ritim ameliyatı yapıldı.

Türkiye'de resmi açılışı ilk yapılan şehir hastanesi olan ve mayıs ayında eğitim ve araştırma hastanesi statüsü de kazanan Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa kapalı yöntemle kalp ritim ameliyatı yapıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Mehmet Ballı, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, kalpteki ritim bozukluğuyla ilgili tedavilerin uzun yıllardır yapıldığını, Mersin'de de kendilerinin rutin olarak uygulamaya başladığını söyledi.

Ritim bozukluklarının tedavilerinin farklı olduğunu anlatan Ballı, "Mersin'de bu işlemin yapılabildiği, rutin olarak uygulanabildiği ilk merkeziz. Daha önceden Mersin Devlet Hastanesinde hastanenin fiziki, teknolojik şartları bu işleme elverişli değildi." dedi.

Şehir hastanesinde teknoloji ve fiziki altyapının sağlanmasıyla bu işlemi uygulama başladıklarını vurgulayan Ballı, şöyle konuştu:

"Yaşın ilerlemesiyle kalpte en sık görülen ritim bozukluklarından biri düzensiz bir atım şekli. Hastaların bir bölümü bu sıkıntıyı sürekli, bir kısmı da belli periyotlarla yaşıyor. Bu ritim bozukluğunu düzeltmek için ilaçlar kullanılabiliyor ancak bazı hastalar için yan etkileri oluyor. Ritim bozukluğundan dolayı günlük hayatlarını rahat idame edemiyorlar. Bu problemleri giderebilmek için kasıktaki toplar damardan giriyoruz. Kalbinin sol taraftaki boşluğuna geçiyoruz ve akciğerden gelen kanı kalbe getiren damarların etrafını balonla donduruyoruz. Yaptığımız işlem bu. Hastanemizin eğitim ve araştırma hastanesi olmasıyla bunun için gerekli altyapıları hazırladık ve 2-3 hastamıza operasyonu başarıyla uyguladık."

Kalp ritim operasyonu geçiren hastalardan 56 yaşındaki Seferiye Desteli de hastaneye şiddetli kalp çarpıntısıyla başvurduğunu söyledi.

Çarpıntıdan dolayı günlük hayatta sıkıntılar yaşadığını anlatan Desteli, "Operasyonumuz başarılı geçti ve memnun kaldım. Eskiden eğilemiyordum. Ani hareketlerde veya herhangi bir eşya taşıdığımda çarpıntılarım oluyordu. Şimdi rahatladım hayatım normale döndü." dedi.

Hastalardan 53 yaşındaki Enver Yıldız ise çarpıntıdan dolayı büyük sıkıntı yaşadığını, baş ağrısı çektiğini belirtti.

Eğildiği zaman gözlerinin kararıp bayılma tehlikesi geçirdiğini aktaran Yıldız, "Operasyonla 4 damarıma işlem yapıldı. Şimdi herhangi bir sıkıntım yok. Çok basit ve rahat bir operasyon. 2-3 gün içerisinde normal hayatıma döndüm." diye konuştu

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title