Haberler

Mersin Pomem'de Mezuniyet Töreni

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezinin (POMEM) 14. dönem eğitim programından mezun olan 481 polis adayı için tören düzenlendi.

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezinin (POMEM) 14. dönem eğitim programından mezun olan 481 polis adayı için tören düzenlendi.

Vali Özdemir Çakacak, POMEM'de düzenlenen törende, bireylerin güvenliğini ve toplumun huzurunu sağlamanın devletlerin en önemli görevi olduğunu söyledi.

Her devletin varlığını sürdürüp, güvenliğini sağlayacak ve kanunları uygulayacak kurumlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Çakacak, "Bu kurumlardan biri de emniyet ve asayişin, huzur ve güvenin tesis ve devamı için mesai gözetmeksizin her zaman vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayreti nde olan Türk Polis Teşkilatı'dır" diye konuştu.

Çakacak, "Paralel Devlet Yapılanması" ile mücadeleye de değinerek, şöyle devam etti:

"Sevgili gençler, bundan sonra ülkemizde huzurun ve asayişin temini, güvenin tesis ve devamı için mesai gözetmeksizin her zaman vatandaşımızın hizmetinde olacaksınız. Görevinizi yaparken sadece sıralı amirlerinizin ve üstlerinizin talimatlarını yerine getireceksiniz. Üstlerinizin ve amirlerinizin talimatlarını değil, devlet içinde devletçiklerin, paralel yapılanmaların talimatlarını yerine getirirseniz, işte o zaman problem başlar. Sizler bu tür devletçiklerin, paralel yapıların değil, bilakis, bu paralel yapılanmaların her zaman karşısında olacaksınız.

Nasıl ki vatandaşların huzur ve güvenliği için görevinizi yerine getiriyorsanız, devletin güvenliğini tehlikeye atacak her türlü yapılanmanın, yıkıcı, bölücü, Paralel Yapılanma'nın daima karşısında olacak ve azimle mücadele edeceksiniz."

"Her yönden donanımlı polisler yetiştirilmektedir"

POMEM Müdürü Nesih Özmen de 481 polis adayını teşkilata kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, mezun adayları kutladı.

Türk Emniyet Teşkilatının güçlü toplum için verilen görevleri büyük özveriyle yerine getirmeye çalıştığına dikkati çeken Özmen, şunları kaydetti:

"Hiyerarşik yapı içinde görev ifa eden teşkilatımız, illegal oluşumlardan, bunların destekçilerinden, dış güçlerin iç türemelerinden emir almayan, sadece kanunlardan güç alan hukuk devleti anlayışıyla memleket hizmetine kendini adamış bir teşkilattır. Modern, fiziki yapılar ve eğitim müfredatı bakımından yapılandırılan eğitim kurumlarımızda, milletimizin layık olduğu güvenlik hizmetlerini sunan, her yönden donanımlı polisler yetiştirilmektedir."

Konuşmaların ardından Vali Çakacak ve AK Parti Mersin Milletvekili Mustafa Muhammet Gültak, dereceye giren polis adaylarına sertifika verdi.

Dönem birincisi Ersin Zararsız'ın, yaş kütüğüne plaket çaktığı tören, polis adaylarının yemin etmesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Yerel

Özdemir Çakacak Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title