Haberler

Mersin: Öğrenciler Kültür Merkezi İstiyor

- Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, Lise ve Yüksek Okulda Okuyan Öğrenciler İlçeye Kültür Merkezi Yapılmasını İstiyor.

- Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, lise ve yüksek okulda okuyan öğrenciler ilçeye kültür merkezi yapılmasını istiyor.

Erdemliler Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen "Kaynaşma ve tanışma" yemeğinde, liseliler adına Esna Çetin, Yüksek Okul öğrencileri adına da Sümeyye Yılmaz, ilçede sosyal aktivitenin yapılacağı hiç bir yerin olmamasından duydukları sıkıntıyı dile getirdiler.

Öğrenciler, Erdemli'de, kültür merkezi, sinema, tiyatro, yüzme havuzu, tenis kortunun olmaması nedeniyle sosyal aktivitelerin yapılamadığını bu nedenle de kültürel aktivitelere katılmak için ilçe dışındaki merkezlere gitmek zorunda kaldıklarını kaydettiler.

Öğrenciler özellikle kültür merkezinin bulunmamasının ilçede büyük eksiklik olduğunu hatırlatarak, "Erdemli'de 8 tane lise ve iki tanede yüksek okulumuz var. Özellikle ilçemizdeki Meslek Yüksek Okulu'nu kazanarak burada okuyan bin 170 öğrenci var. Bu arkadaşlarımız sosyal ve kültürel faaliyet yapmak istiyorlar ancak böyle bir imkanı bulamıyorlar. Bilindiği gibi son zamanlarda gençlik, uyuşturucu tacirlerinin boy hedefinde. Biz gençlerimizin kötü yola düşmesini istemiyor bunun içinde ilçemize her türlü sosyal faaliyetin yapılabileceği bir kültür merkezi istiyoruz" dediler.

Erdemli'deki yerel yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarını bu konuda göreve çağıran öğrenciler, sosyal yaşantıya yön verecek projelerin biran evvel hayata geçirilmesini istediler.

(Oİ-AB-AB-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title