Haberler

Mersin: Meü Öğretim Üyesi Tor, Mısır'da Resim Sergisi Açtı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurseren Tor, sanatçı Shayma Aziz ile Mısır'da "İki Kadının Günlüğü" adlı resim sergisi açtı.

Sergi, Türkiye ve Mısır arasında kültürel değişim programı çerçevesinde, ikili kültürel ilişkilerin canlandırılması ve artırılması amacıyla Türk Hava Yolları ve Gri Yayınevi'nin desteğiyle açıldı. Sergiye Hanager Art Center'in Müdürü Prof. Dr. Hoda Wasfi, Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Şafak Göktürk, Kültür Ataşesi Özkan Durmaz ile sanat eğitimcileri ve sanatseverler katıldı.

Doç. Dr. Nurseren Tor, amaçlarının, Anadolu'dan Mısır'a görsel imgeleri buluşturmak, kadınlar arası kültürel etkinlikleri canlı tutmak, Mısırlı ve Türk kadın sanatçıları biraraya getirmek olduğunu söyledi. Tor, "Bu sergi, Kahire'de uygarlaşma ve liberal bir toplum yaratma adına yapılan etkinliklerden biridir" dedi.

Sergide, Tor'un tuval üzerine yağlıboya ve tuval üzerine kara kalem olarak toplam 44 resmi, Shayma Aziz'in ise duralit üzerine akrilik ve kağıt üzerine füzen çalışmalarıyla 24 resmi yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title