Haberler

Mersin: Meü Kurucu Rektörü Ülkü'den Almanca-türkçe Sözlük

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kurucu Rektörü ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Vural Ülkü, Almanca-Türkçe sözlük hazırladı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kurucu Rektörü ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Vural Ülkü, Almanca-Türkçe sözlük hazırladı.

Prof. Dr. Ülkü'nün hazırladığı "Büyük Almanca-Türkçe Sözlük", İnkılap Kitabevi tarafından yayımlandı. Bin 76 sayfadan oluşan sözlükle ilgili bilgi veren Ülkü, günümüz Almanca'sını olabildiğince geniş bir kelime hazinesi ile Almanca öğrenen ve öğreten, Almanca eserler okuyan ve bu dilden çeviriler yapan, Almanya ile ilgili Türk okuyucusuna Türkçe karşılıklarıyla sunmayı amaçladığını kaydetti.

Sözlüğün, Alman Dili Enstitüsü ve Alexander Von Humbolt-Stiftung Vakfı tarafından desteklendiğini söyleyen Prof. Dr. Ülkü, sözlüğü hazırlarken enstitü kaynaklarından ve arşivlerinden yararlandığını ifade etti. Vural Ülkü, sözlükte, antropolojiden arkeolojiye, astronomiden tıbba ve zoolojiye kadar çeşitli bilimlerin, genel kelime hazinesinden ayrılamayacak önemde terim ve kavramlarının yanında, Avusturya ve İsviçre Almancalar'ından bazı örneklerin de yer aldığını bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title