Haberler

Mersin: Mesiad Yönetimi Erdemli'de

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (Mesiad) Başkanı Mustafa Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği (Ertub), Erdemli Örtü Altı Sebze Üreticileri Birliği (Süber), Erdemli Fidan Üreticileri Birliği (Erfid) ve Erdemli Ziraat Odası (Ezo) Başkanlıklarını Ziyaret Ederek, Özellikle Tarımsal Sorunların Çözümünde "Güç Birliği" Yapma Teklifinde Bulundu.

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği (ERTUB), Erdemli Örtü Altı Sebze Üreticileri Birliği (SÜBER), Erdemli Fidan Üreticileri Birliği (ERFİD) ve Erdemli Ziraat Odası (EZO) başkanlıklarını ziyaret ederek, özellikle tarımsal sorunların çözümünde "Güç birliği" yapma teklifinde bulundu.

Ziyaretleri sırasında yapıtığı konuşmada, yerelde sorunların çözümünde mutlaka bölgesel güce ihtiyacın bulunduğunu belirten MESİAD Başkanı Güler, Mersin'in tarım merkezli bir il olduğunu söyledi. Özellikle Erdemli'nin ekonomik yapısının narenciye ve örtü altı seracılığa dayalı olduğunu ifade eden Güler, son 2 yıldır narenciyenin gerçek değerinden satılmayarak dalında kalmasının hem ilçe ekonomisini hem de ülke ekonomisini kötü yönde etkilediğini savundu. Tarımdaki sorunların çözülmesi için birlikte hareket etmenin şart olduğunu vurgulayan Güler, "Türk tarımı, her geçen gün daha da artan sorunların altında ezilmeye başlamıştır. Tarımın ayağa kaldırılması için, mutlaka sorunlara kalıcı çözüm için birlikte hareket etme, radikal tedbirler alma gereği doğmuştur. Biz MESİAD olarak birlikte hareket etme önerisinde bulunuyoruz" dedi.

ERTUB Başkanı Cemalettin Kurt da konuşmasında, Türkiye'de yeni kurulan turunçgil sektöründeki birlikler içinde en çok üyeye sahip birliklerin başında geldiklerini belirtti. Kurt, Türkiye'de limon üretiminin yüzde 65'ini tek başına Erdemli'nin üretmesine rağmen, son 2 yıldır ürettiği ürünü satamaz hale geldiğini, bunun da üreticileri ve ilçe ekonomisini çok büyük sıkıntılara soktuğunu kaydetti. Kurt, sorunların çözümünde geç kalınmasına rağmen atılan bu adımın gelecek adına önemli bir girişim olduğunu, bu nedenle MESİAD yöneticilerine teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Himmet Ali Önder ise, sorunlara ortak çözüm bulmanın çiftçiyi güçlendireceğini ve kaliteli ürün yetiştirmeye iteceğini kaydetti. Önder, sanayici işadamlarının tarımın sorununa çözüm bulmaya çalışmasının da anlamlı olduğunu ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title