Haberler

Mersin: Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Eğitim Tatbikatlarına Başladı

Mersin Orman Bölge Müdür Vekili Mustafa Gözükara, Son Dönemde Orman Ürünlerinin Bir Kısmının İthalat Yoluyla Karşılanmaya Başlandığını Belirterek, 2007 Yılından İtibaren Özel Bütçeli Kurum Olacaklarını ve Kendi Yağlarıyla Kavrulacaklarını, Dolayısıyla Piyasanın Taleplerine Yönelik Üretim Yapmak Zorunda Olduklarını Söyledi.

Mersin Orman Bölge Müdür Vekili Mustafa Gözükara, son dönemde orman ürünlerinin bir kısmının ithalat yoluyla karşılanmaya başlandığını belirterek, 2007 yılından itibaren özel bütçeli kurum olacaklarını ve kendi yağlarıyla kavrulacaklarını, dolayısıyla piyasanın taleplerine yönelik üretim yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, sonbahar ve kış odun hammaddesi üretiminin başlaması dolayısıyla eğitim tatbikatları gerçekleştiriyor. Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, orman içinde uygulamalı olarak verilen eğitimlerden ikisinin Gülnar ve Erdemli ilçelerinde yapıldığı bildirildi. Açıklamada, üretime dönük tatbikatlardan ilkinin Gülnar'da Anamur, Bozyazı, Gülnar ve Mut işletmelerinin, ikincisinin ise Erdemli'de Silifke, Erdemli, Mersin ve Tarsus işletmelerinin katılımıyla gerçekleştirildiği ifade edildi. Tatbikatlarda özellikle piyasa talebine göre ürün arzı için üretim yapılması ve iş güvenliği üzerinde durulduğu kaydedildi.

Tatbikatlara katılan Orman Bölge Müdür Vekili Mustafa Gözükara, döner sermayeli kuruluşlar olan müdürlük ve bağlı birimlerin 2007 yılı başından itibaren özel bütçeli kuruma dönüşeceğini ifade etti. Gözükara, "Bundan böyle kendimiz üreteceğiz, kendimiz pazarlayacağız, Hazine'den yardım almadan kendi yağımızla kavrulacağız" dedi.

Orman teşkilatının gelirlerinin yüzde 95'ine yakınının orman ürünlerinin satışıyla karşılandığını anlatan Gözükara, son yıllarda orman ürünlerinin bir kısmının ithalat yoluyla karşılanmaya başlandığını ve kullanım alanlarında sanayiye yönelik yeni alternatifler geliştiğini söyledi. Gözükara, bu nedenle üretilen odunun değerini bulması için piyasanın taleplerine yönelik üretim yapılması gerektiğinin altını çizerek, üretimde görev alacak kişilerin mutlaka standartlara uymalarını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title