Haberler

Mersin: Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları'na Adaylık Başvurusu

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Yunanistan'ın Volos ve Hırvatistan'ın Rijeka şehirleriyle birlikte 2013 yılında yapılacak olan 17. Akdeniz Oyunları'na aday olan Mersin'in, bu organizasyonda önemli avantajlara sahip olduğunu belirterek, bu konuda tüm kurumların destek vermesini istedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası sportif organizasyonların ülke ve illerin tanıtımında ve ekonomik kalkınmasında büyük katkılar sağladığını ifade eden Aksoy, bu amaçla 2013 yılında yapılacak olan 17. Akdeniz Oyunları için; Mersin dışında, Yunanistan'ın Volos ve Hırvatistan'ın Rijeka şehirlerinin adaylık taleplerinin kabul edildiğini ve seçim sürecinin başladığını bildirdi. Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmak açısından Mersin'in önemli avantajlar taşıdığını dile getiren Aksoy, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda, adaylık takvimine göre yapılması gereken çalışmalar sürdürülmektedir. Özellikle sportif altyapının yanı sıra ulaşım, güvenlik, sağlık ve konaklama gibi konulardaki kapasitemiz ve yeni taahhütlerimiz önem kazanmaktadır. Mersin'i bu kapasitede bir Akdeniz ve dünya kenti olarak kabul ettirebilmek tüm kurum ve kuruluşların elbirliği içerisinde çalışmasını gerektirmektedir. Kısaca, adaylık başvurusu yapılan Mersin'i; 2013'te Akdeniz Oyunları'nın yapılacağı kent durumuna getirmek orta vadeli hedefimiz olarak tespit edilmiştir".

Aday Kentleri Değerlendirme Komisyonu'nun, 18-22 Eylül 2006 tarihleri arasında Mersin'e gelerek incelemelerde bulunacağını kaydeden Aksoy, "Fransa, Fas, İspanya ve Lübnanlı komisyon üyeleri, Mersin'in mevcut durumunu bizzat yerinde inceleyerek, hazırlık durumumuzu ve şartlarımızı yerinde göreceklerdir. İlimizin gerek tanıtımı, gerekse ekonomik gelişimi için büyük önem taşıyan bu uluslararası organizasyonun Mersin'de gerçekleştirilmesi, hepimizin ortak amacı olmalıdır. İlimizdeki tüm kurumların bu sürece azami katkı sağlayacaklarına ve gelecek komisyon üyelerine ilimizin her yönüyle tanıtılarak, bu büyük organizasyona ev sahibi olunması için önemli bir adımın atılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title