Haberler

Mersin: Mersin'deki Bombalı Saldırı

Mersin Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde meydana bombalı saldırının şüphelisinin, patlamada yaralananlardan birisi olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından hastanede tedavi gören 15 yaşındaki F.K., "Örgüt adına bombalı eylem yapmak" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 1 Ekim 2006 tarihinde saat 12.15 sıralarında Devlet Hastanesi Acil Servis giriş kapısı önünde meydana gelen ve 3 kişinin hafif şekilde yaralanmasına, çevrede bulunan araç ve iş yerlerinde de maddi hasara neden olan patlamaya, hastanenin acil servis çevre duvarının kenarında park edilmiş vaziyette olan bisikletlerin birinin üzerindeki bombanın neden olduğu bildirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde bulunan iz ve delilleri değerlendirerek başlattığı çalışmalarda, üzerinde patlayıcı madde bulunan bisikleti, patlama sırasında yaralanarak hastanede tedavi gören F.K. adlı şüphelinin bıraktığının belirlendiği, şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi. Hakkında, "Terör örgütü adına bombalı eylem yapmak" suçundan hazırlanan tahkikat evrağı ile birlikte adliyeye sevk edilen F.K.'nın tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title