Haberler

Mersin: Mersin'de Yerel Yönetimler

Mersin'in Toroslar Belediyesi'nin, Mersin Üniversitesi (Meü), Görme Engellileri Birleştirme ve Kalkındırma Derneği ile Görme Engellilere Hizmet Veren Adnan Özçelik İlköğretim Okulu İşbirliğinde Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kursu Açmaya Yönelik Çalışmalara Başladığı Bildirildi.

Mersin'in Toroslar Belediyesi'nin, Mersin Üniversitesi (MEÜ), Görme Engellileri Birleştirme ve Kalkındırma Derneği ile görme engellilere hizmet veren Adnan Özçelik İlköğretim Okulu işbirliğinde görme engelliler için bilgisayar kursu açmaya yönelik çalışmalara başladığı bildirildi.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, görme engellilerin toplumdan dışlanmasını engellemek, güçlendirilmiş sivil toplum yapısıyla sosyal entegrasyonu sağlamak amacıyla hazırlanan proje çalışmasına yönelik olarak bir toplantı düzenlendiği belirtildi. 16 ay sürecek bir eğitim ile 10'ar kişiden toplam 40 görme engelliye bilgisayar eğitimi verileceği ve kültürel entegrasyonun sağlanmasının planlandığı projeye "Karanlığa bir ışık yaktık" sloganıyla başlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Toroslar Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MEÜ Psikoloji ve Rehberlik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Gödelek, Adnan Özçelik İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Tamer Kılıç, Görme Engellileri Birleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkan Yardımcısı Can Bulak, görme engelliler sınıfı öğrencileri ve velilerin katıldığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title