Haberler

Mersin: Mersin'de Yerel Yönetimler

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, basın mensuplarıyla şehir turu atarak, kentte yenilenen sinyalizasyon sistemlerini yerinde inceledi.

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, basın mensuplarıyla şehir turu atarak, kentte yenilenen sinyalizasyon sistemlerini yerinde inceledi.

Tarsus Belediyesi tarafından 2005 yılı sonunda 444 bin YTL'ye ihale edilen Yeşil Dalga ve Lilliput Trafik Kontrol Merkezi'nin Temmuz ayı başı itibariyle devreye girdiğini açıklayan Kocamaz, sistemin Siemens A.Ş. tarafından kurulduğunu, 18 kavşakta bu hizmetin verildiğini söyledi.

Sistemin Tarsus'un gereksinimlerini karşılayacak şekilde 64 kavşağa kadar artırılabilecek modüler bir yapıya sahip olduğunu belirten Kocamaz, "Sistemle birlikte sürücülerin belli bir hızda gitmesiyle aynı güzergahtaki kavşaklardan hep yeşil sinyalde geçmesi sağlanacak. Böylece vatandaşlar hem yakıttan tasarruf edecek hem de rahat bir trafik akışında seyahat edecek. Sistemin bir diğer faydası da insanların trafikteki zaman harcama süresini en aza indirmesi, trafikte yaşanan sinirli hareketleri azaltması, egzoz gazlarını minimize ederek hava kirliliğini azaltmasıdır" dedi.

Sisteme bağlı kavşakların, belediyede kurulu olan trafik merkezinden eş zamanlı izlenerek kavşaklara anında müdahale edilebileceğini ifade eden Kocamaz, "Buna benzer bir sistem Türkiye'nin sayılı illerinde mevcut. Tarsus birçok ili geride bırakarak trafik konusunda ileri bir adım atmıştır" diye konuştu.

Bundan sonra Tarsus'un Türkiye'nin en güvenli kenti olacağını belirten Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sistem dahilinde Tarsus'un girişinde ve çıkışında kameralar bulunmaktadır. Tarsus gözetim altında tutularak şehirde meydana gelen polisiye birçok olay da aydınlatılmış olacak. Bu sisteme internet siteleri ve alışveriş merkezleri de aylık ücretlerini yatırmak suretiyle üye olup, kamera sisteminden faydalanabilecektir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title