Haberler

Mersin: Mersin'de Yerel Yönetimler

Mersin'in Alt Birim Toroslar Belediyesi, Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 85. Yıldönümü Kutlamalarında Katılımı ve Coşkuyu Artırmak Amacıyla Futbol, Satranç ve Cirit Gösterisi Düzenleyerek, 5 Bin Türk Bayrağı Dağıtacak.

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü kutlamalarında katılımı ve coşkuyu artırmak amacıyla futbol, satranç ve cirit gösterisi düzenleyerek, 5 bin Türk bayrağı dağıtacak.

Toroslar Belediyesi, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunu düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kutlayacak.

3 Ocak kutlama etkinliklerine 15 Aralık'ta "3 Ocak Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası" ile başlayan Toroslar Belediyesi, 26 Aralık Çarşamba günü düzenlediği "Mersin'in Kurtuluş Mücadelesi" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışması ile devam etti.

Kutlamaların en önemli etkinliğini; 3 Ocak 1922 tarihinde Mersin'e ayak basan düşmanları püskürterek, kahramanlıklarını tüm dünyaya ilan eden Kuvva-i Milliye ruhuna sahip atalarımızı gelecek nesillere unutturmamak adına düzenlenecek olan "Kurtuluş Yürüyüşü" oluşturacak.

3 Ocak Çarşamba günü saat 08.00'da Kuvva-i Milliye Anıtı'ndan başlayarak Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Alanı'nda son bulacak olan Kurtuluş Yürüyüşü'nde, bayrak flama grubu, mehteran takımı, esnaf odalarının mesleklerine ilişkin gösteri yapan temsilcileri, Kurtuluş Savaşı'nda yer alan müfreze ve komutanlarının isimlerinin yazılı olduğu pankartlar, 70 yıllık bir kağnı üzerinde cepheye mühimmat götüren askerler ve kahraman Türk kadını grubu ve Erzurum Atlı Spor Kulübü yer alacak.

Yürüyüş öncesi vatandaşlara 5 bin adet Türk bayrağı dağıtacaklarını ifade eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yürüyüşün Mersin için sadece bir geçit töreni değil, birlik ve dayanışma yürüyüşü olduğunu söyledi.

Ayrıca 3 Ocak Çarşamba günü saat 12.00'da Kültür Merkezi'nde Ressam Mehmet Bal'ın eserlerinden oluşan "Mersin'in Kurtuluş Destanı" adlı resmi sergisi, saat 14.00'da Güneykent Spor Kompleksi'nde Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Takımı'nın gösterisi ve yine saat 14.30'da Çağdaşkent 3 Ocak Spor Kompleksi'nde Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası'nın final maçı yapılacağı açıklandı. Kutlamaların Koray Aydın Stadı Eğitim Salonu'nda düzenlenecek 4. Geleneksel Satranç Turnuvası ile son bulacağı bildirildi.

(ÖT-MT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title