Haberler

Mersin: Mersin'de Yaşanan Sel Felaketi

AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın, 'Selden alnımızın akıyla çıktık' yönündeki görüşlerine katılmadığını belirterek, yaşanan sel sonrası oluşan zarardan yüzde 80 Büyükşehir Belediyesi ve daire başkanlarının sorumlu olduğunu ileri sürdü.

AK Parti'nin iktidara gelişinin 4. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fehmi Gür, yaşanan sel felaketiyle ilgili bir değerlendirme yapmasının istenmesi üzerine, "Sel ile ilgili ben ne söylesem boş. Halkımız, kendisi bunu yaşadı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız demiş ki; 'Selden alnımızın akıyla çıktık'. Bu böyle mi olmuş? Yoksa başka sıkıntılar mı yaşanmış? Mustafa Kemal Mahallesi'nden, Kurdali Mahallesinden, Toroslar'da, Gündoğdu'da, Sitelerde, Tozkoparan'da evleri su mu basmış? Hastane Caddesi'nde, İstiklal Caddesi'nde iş yerlerini su mu basmış bunları kamuoyunun taktirine bırakıyorum" dedi.

Basın mensuplarının 'Selden dolayı meydana gelen zararın sorumlusu kimdir?' yönündeki sorusuna Gür, "Yüzde 80 Büyükşehir Belediye Başkanı ve daire başkanlarına bağlamak gerekir. Çünkü 2 dönemdir görev başında. Bu sürede çok şey yapılır. 2001 yılında yaşanan sel felaketinde Mersin'in tüm borçları silindi ve 2-3 trilyona yakın para geldi. Eğer bu parayı doğru yerde harcasaydın, dere yataklarını ıslah etseydin, insana gösteriş yapmak için harcamasaydın, bu sorunlar çok rahat halledilirdi. Evet geçmiş yönetimlerinde hataları var ama 2 dönemde bunları düzeltmek için uzun zaman" şeklinde cevap verdi.

Devlet ve yerel yönetimlerin iş birliği içinde toplu konut projeleri geliştirerek, dere yataklarında yapılmış evler gibi risk taşıyan konutlarda oturanların daha güvenli başka yerlerde ikamet etmesinin sağlandığını belirten Gür, "Ben en azından bundan sonrası için kaynakların daha doğru kullanılmasını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamalarında, İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi'ne, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından yapılan ziyarette, Oda Başkanı Hasan Hazar'ın 'Şehrin alt yapısında sorun yoktur' yönündeki değerlendirmesini doğru bulmadığını söyleyen AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Gür, "Ben de bir açıklama yapsam 'her şey güllük gülistanlık' desem bunun bir manası yok. Çünkü biz hepimiz o sokaklarda geziyoruz ve görüyoruz. Dolayısıyla 'Görünen köy kılavuz istemez' derler" dedi.

2001 yılında yaşanan sel felaketinde tarım kesimine yapılan yardımların hak sahiplerine ulaşmadığı yönündeki soruya da cevap veren Gür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 trilyonluk bir paranın ödenmesi için Mersin Defterdarlığı emrine gönderildi. Ancak bürokratik kademeler arasında bir kısım anlaşmazlıklar ortaya çıktı. Çiftçilerin vermesi gereken evraklarda eksiklikler olduğu gerekçesi ile Defterdarımız ve Vali Yardımcımız bu parayı ödemeye çekindi. 4-5 bin belgeden bahsediyoruz. Onlarda kendilerince haklı çünkü, bu para ödendiğinde bazı yönetmeliklere uyulmadığı gibi bir sıkıntı ortaya çıkarsa kendileri zor durumda kalacaklar. Çiftçilerin idari mahkemeye başvurması gerekiyor. Zaten açılan davalar ve bunun sonucu bekleniyor. Ama Türkiye'nin en büyük sorunu, hakkını aramayan vatandaş. Vatandaş hakkını aramasını bilmeli, herkes bir başkasından bekliyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title