Haberler

Mersin: Mersin'de Su Fiyatına Tepki

AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, Türkiye'nin En Pahalı Suyunun Mersin'de Tüketildiğini Söyledi.

AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, Türkiye'nin en pahalı suyunun Mersin'de tüketildiğini söyledi.

Gür, düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluk soruşturmasının yürütüldüğü MESKİ'de yaşananları tüm kamuoyu, sivil toplum kuruluşları ve basının yakından takip etmesi gerektiğini, ancak bazı menfaatler nedeniyle susmayı tercih edenler olduğunu öne sürdü. Su paraları konusunda bütün Mersinliler'in ağzında, "Su parası, elektrik parasından daha çok geliyor" türü ifadeler bulunduğunu kaydeden Gür, Türkiye çapında 16 büyükşehir belediyesinde yaptırdıkları incelemede, en pahalı suyun Mersin'de tüketildiğini belirlediklerini söyledi. En pahalı suyun 2.511 YTL ile Mersin'de, en ucuz suyun ise 1.166 YTL ile Ankara'da tüketildiğini dile getiren Gür, Mersin'i 2.210 YTL ile İzmir'in takip ettiğini dile getirdi. Gür, "Burada dikkatimizi çeken bir husus, en pahalı 2 il CHP'ye, en ucuz 2 il de AK Parti'ye mensup belediye başkanlarınca yönetilmektedir. Bu rakamlar kimin halkçı olduğunu, kimin istismarcı olduğunu göstermektedir" dedi.

Halkçılığın icraatla olacağını anlatan Gür, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a da seslenerek, "Televizyonlarda her gün seyrettiğimiz sanatçılara 800-900 milyar vererek halka konser verdirmek sosyal demokratlık, halkçılık değildir. Lütfen bu halkın parasını doğru yerlere harca, paramıza sahip çıkacak demokratlarla çalış" diye konuştu.

MESKİ'nin geçen yıl arıtma tesisi yapımı için Dünya Bankası'ndan 60 milyon Euro kredi talebinde bulunduğunu ve AK Parti'li belediye meclis üyelerinin de tesis yapımı için buna destek vererek gerekli paranın toplanabilmesi adına suya zam yapıldığını anımsatan Fehmi Gür, ancak zamdan dolayı MESKİ kasasında toplanması gereken paranın harcandığını gördüklerini söyledi. "Bizim AK Parti olarak bu yanlışın içinde olmamız mümkün değildir" diyen Gür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MESKİ su fiyatlarına bu yıl da her ay yüzde 2 zam talep etmiştir. Yıllık birleşik faiz hesabına göre yüzde 30 zam gelmektedir. AK Parti olarak bunu kabul etmeyeceğimizi ve bütçe komisyonu meclis üyesi arkadaşlarımızın bu tasarıya karşı oy kullanacağını buradan duyurmak istiyorum. Vatandaşlara seslenmek istiyorum; yılda 1 hafta izlediğiniz konserlerin bedelini 1 yıl ödediğinizin farkında mısınız? Açıkça söylüyorum; uyanık, hakkını herkesten soran, bilinçli bir toplum olmazsak daha çok sel felaketiyle karşılaşırız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title