Haberler

Mersin: Mersin'de Şiddetli Yağışlar Hayatı Felç Etti

Mersin'de Dün Geceden İtibaren Etkisini Artıran Şiddetli Yağış, Hayatı Felç Etti. Etkili Sağanak Yağış Nedeniyle Birçok Ev ve İşyerini Su Basarken, Bazı Okullarda Mahsur Kalan Öğrenciler Polis Panzerleri ve İtfaiye Araçlarıyla Kurtarıldı. Bölgedeki Kandak Deresi'nin Taşması Sonucu Mezitli Beldesi'nin Tamamı Sular Altında Kalırken, Çavuşlu Deresi'nin Taşması Sonucunda da Çok Sayıda Cadde ve Sokak Sular Altında Kaldı.

Mersin'de dün geceden itibaren etkisini artıran şiddetli yağış, hayatı felç etti. Etkili sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve işyerini su basarken, bazı okullarda mahsur kalan öğrenciler polis panzerleri ve itfaiye araçlarıyla kurtarıldı. Bölgedeki Kandak Deresi'nin taşması sonucu Mezitli Beldesi'nin tamamı sular altında kalırken, Çavuşlu Deresi'nin taşması sonucunda da çok sayıda cadde ve sokak sular altında kaldı.

Mersin Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri; özellikle Tece, Kuyuluk, Mezitli civarında bazı bölgeleri su bastığını, bölgede çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Mersin'e bağlı Mezitli Beldesi'nin şiddetli yağıştan en çok etkilenen bölge olduğu kaydedilirken, bölgedeki Kandak Deresi'nin taşması nedeniyle Mezitli'nin tamamının sular altında kaldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, özellikle dere karşısında bulunan Şoray-1 ve Akdeniz Güneş Sitesi'nin alt katlarını su bastı. Diz üstüne kadar ulaşan sular, ev işyerlerinin alt katlarına dolarken beldede bulunan Pakize Kokulu Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenler mahsur kaldı. Okulun bahçesi tamamen suyla dolduğu için mahsur kalan öğrenci ve öğretmenler, polis panzeri ve itfaiye araçlarıyla kurtarıldı. Mezitli'de araç sürücüleri yağıştan kurtulmak için araçlarını terk ederken, polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Çok sayıda araç yolda kaldı. Bu arada, Vali Şenol Engin İlköğretim Okulu ile Nene Hatun Ana Okulu'nun duvarları çöktü.

Mersin kent merkezinde bulunan Çavuşlu Deresi'nin taşması sonucunda da çok sayıda sokak sular altında kaldı. Osmaniye ve Yumuktepe bölgeleri, taşkın sudan en fazla etkilenen yerler oldu. Okan Merzeci Bulvarı'nın tamamı ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nın da bir bölümü trafiğe kapatıldı. Derenin taşmasıyla birlikte Mezarlık yolu da trafik polislerince trafiğe kapatıldı. Adnan Menderes Bulvarı'nın bazı kesimlerinde trafik durma noktasına geldi. Kuşimato Sokağı'nın tamamını da su bastı.

Bu arada, otobanın bazı kesimlerinde de şiddetli yağıştan dolayı heyelan meydana geldiği belirtildi. Mersin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sürücüleri uyararak araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını istedi. Polis, okulların yetkililerini de uyararak, bölgelerindeki karakollardan bilgi almadan öğrencileri tahliye etmemelerini istedi.

Mersin Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yağış, akşam saatlerine kadar devam edecek. Meteoroloji yetkilileri, Mersin'de yarın yağış beklenmediğini, Cuma günü ise yeniden etkili ve sağanak yağış olacağını bildirirken, yağışların Cumartesi günü Doğu Akdeniz'i etkileyeceğini ancak Mersin'de yağış beklemediklerini, Pazar gününden itibaren ise havanın açılacağını belirtti. Milli Eğitim Müdürü Aziz Aksoy da okulların tatil edilmediğini bildirdi.

Mersin Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ayrıca, sabah saat 06.30'dan 15.00'e kadar il merkezinde metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title