Haberler

Mersin: Mersin'de Kurban Bayramı Hazırlıkları

Mersin Valiliği Kurban Komisyonu'nun Aldığı Kararlar Uyarınca, Kasaplar Randevu Sistemiyle Çalışacak ve Öğleden Önce Büyükbaş Hayvan Kesemeyecek.

Mersin Valiliği Kurban Komisyonu'nun aldığı kararlar uyarınca, kasaplar randevu sistemiyle çalışacak ve öğleden önce büyükbaş hayvan kesemeyecek.

Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarının sürdüren alt birim Toroslar Belediyesi'nde düzenlenen toplantıyla kurban kesimlerinde dikkat edilmesi gereken konular ele alındı. Toroslar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda kasap adayları ve market yöneticilerinin biraraya geldiği toplantıya, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Bal ve Mersin Müftülüğü'nden Merkez Vaizi Ali Kılıç katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının, bölge halkının daha sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini temin etmek olduğunu belirtti. Tuna, vatandaşların kurban kesim yerlerinde görev alacak kasaplara, Valilik tarafından oluşturulan Kurban Komisyonu tarafından Büyükbaş hayvanlar için 100 YTL, küçükbaş hayvanlar içinse 15 YTL olarak belirlenen ücretleri ödeyeceklerini kaydetti. Vatandaşlar tarafından ödenen ücretlerin belediyeye değil, kasaplara verileceğine de dikkat çeken Tuna, "Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle bölgemizdeki vatandaşlarımızın daha hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurbanlarını İslami usullerde kesebilmeleri için belediye olarak bir takım çalışmalar yaptık. Bu kapsamda amacımız, kurban kesimlerini herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden usta kasaplar aracılığıyla yapmak. Vatandaşlarımız bizim tespit ettiğimiz yerlerde kurbanlarını kesecekler" dedi.

Toplantıda, Kurban Komisyonu'nca alınan kararlar hakkında bilgiler veren Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürü Ergün Kayhan, toplantıya katılan kasaplara, kurban kesim yerlerinde kesim ve temizlik şartlarına riayet edilmesiyle uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verdi. Kayhan, belirlenen kurallara uymayan kasaplara, cezai işlem uygulanacağının altını çizdi.

Kurban Komisyonu'nca kesim yerlerinde öğlene kadar büyükbaş hayvan kesimlerinin yapılamayacağı kararı alındığını da belirten Kayhan, büyükbaş hayvan kesimlerinin de randevu alınarak gerçekleştirileceğini söyledi.

Toroslar bölgesinde tespit edilen 17 noktadaki kurban kesim yerlerinde, Halk Eğitim Merkezi'nde verilecek kasaplık eğitimi sonrasında kurban kesebilir sertifikası alacak olan kasaplar görev alacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title