Haberler

Mersin: Mersin'de Köydes Projesi Yatırımları

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'de yol ve içme suyu olmayan hiçbir köyün kalmayacağını söyledi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'de yol ve içme suyu olmayan hiçbir köyün kalmayacağını söyledi.

Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi'nde (KÖYDES) gelinen nokta konusunda düzenlenen toplantıda konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, KÖYDES kapsamında, 2005 yılında Mersin'de 4 milyon 266 bin YTL'lik yatırım yapıldığını, bu yıl için ise bu rakamın 30 milyon 133 bin YTL olduğunu söyledi. İlçe kaymakamlarıyla biraraya gelen Vali Aksoy, proje kapsamında bu yıl Mersin'de 367 kilometre yolun asfaltlanacağını kaydetti. Aksoy, "Bunun 209 kilometresi birinci kat, 158 kilometresi ikinci kat olarak planlandı ve bunlar en geç Eylül ayı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Öngörülen harcama tutarı ise 15 milyon 28 bin YTL olacaktır" dedi.

İçme suyu konusunda, 67 projenin mevcut olduğunu belirten Aksoy, bunun yaklaşık ödeneğinin ise 11 milyon 250 bin YTL olduğunu ifade etti. Kaymakamların ilçelerde yoğun bir çalışma içerisinde faaliyetlerini sürdürdüklerine değinen Aksoy, "Temennimiz Mersin'de önümüzdeki süreçte içme suyu ve yolu olmayan köy kalmamasıdır. Zaten yolu olmayan köyümüz yoktur. Hedefimiz varolan yolların asfaltlanmasıdır. Bunu da önümüzdeki süreçte ayırabileceğimiz kaynaklarla gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Sulama suyu olarak bölgenin önemli ihtiyaçları olduğunu da hatırlatan Aksoy, KÖYDES kapsamında sulama suyuna ödenek aktarma olanağının Yüksek Planlama Kurulu kararıyla kalmadığını ancak önümüzdeki yıl İl Özel İdaresi bütçesinin önemli bir kısmını sulamaya ayırmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title