Haberler

Mersin: Lübnan'a Asker Gönderme Tartışmaları

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Lübnan'a Türk askeri gönderilmesi yönündeki görüşlerin Türkiye'ye zarar vereceğini söyledi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Lübnan'a Türk askeri gönderilmesi yönündeki görüşlerin Türkiye'ye zarar vereceğini söyledi.

Macit, DSP İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, Lübnan'a asker gönderilmesi tartışmaları, yaşanan terör olayları ve ekonomik gelişmelere değindi. Türk askerinin Lübnan'a gönderilmesi yönündeki görüşlerin Türkiye'ye zarar vereceğini savunan Macit, "Çünkü Türk askerinin orada ne yapacağı belli değil. Savaş sürüyor ve barış tesis edilmedi. Bu şartlarda AK Parti'nin aceleciliğini anlamış değiliz. Başbakan, Türkiye'de teröre gösterdiği sabrı bu konuda gösteremiyor. Türkiye'nin önceliği terör bataklığının kurutulmasıdır" dedi.

AK Parti hükümeti zamanında terör olaylarının arttığını iddia eden Macit, terörün son dönemde turizm bölgelerini hedef aldığını ifade ederek, "AK Parti terörsüz bir ülke devraldı. Bugün ise gün geçmiyor ki, şehitsiz bir gün geçirmeyelim. Terör turizm bölgelerini hedef almaya başladı. Bu, 4 yıldan bu yana uyarılarımızı dikkate almayan aymazlığın sonucudur" diye konuştu.

Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti üreten ama zarar eden bir sınıf yarattı. Çiftçi, 2002 yılındaki fiyatlarla ürün satıyor. Ama 2002 yılının 2.5 katı girdi maliyetleriyle üretim yapmaya çalışıyor. Kamu çalışanlarına önerilen yüzde 4'lük artış önerisi akıl alır değil. Çünkü hükümetin enflasyon hedefi tutmadı. 2007 yılında da tutmayacak. Hükümet, çalışanlara enflasyon ve refah payı şeklinde artış sağlamalıdır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title