Haberler

Mersin Limanı'nın Yeni Adı "Mersin Internatıonal Port"

Mersin Limanı'nı 36 Yıllığına Alan Psa-akfen Ortak Girişim Grubu, 12 Mayıs Cumartesi Günü Resmen Mersin Limanı'nda Çalışmalara Başlıyor. Grup, Mersin Limanı'na Yeni Kurduğu "Mersin International Port" Şirketinin İsmini Veriyor.

Mersin Limanı'nı 36 yıllığına alan PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu, 12 Mayıs Cumartesi günü resmen Mersin Limanı'nda çalışmalara başlıyor. Grup, Mersin Limanı'na yeni kurduğu "Mersin International Port" şirketinin ismini veriyor.

PSA-Akfen Grubu'nun sadece Mersin Limanı ile ilgili işlerin yürütülmesi için kurduğu "Mersin International Port" (MIP) şirketinin yetkilileri, Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir toplantı düzenledi. DTO'da saat 14.00'te başlayan toplantı basına kapalı olarak gerçekleşirken, DTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu, yarın Mersin Limanı'nda sayım işlemlerinin başlayacağını bildirdi.

Toplantı arasında İHA muhabirine konuşan Lokmanoğlu, Mersin iş dünyasının, limanın devrinin iyi olacağı yönünde beklentileri olduğunu söyledi. Yarın sabah Mersin Limanı'nda bütün operasyonların duracağını belirten Lokmanoğlu, "Yarın içeride sayımlar yapılacak ve TCDD içerideki malları özel şirkete resmen devredecek. Acenteler de kendilerine ait olan malları sayım yaparak alacak. Her şey programlandığı gibi yolunda giderse, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da yeni şirket Mersin Limanı'nda faaliyetine

başlayacak" dedi.

Limanı alan PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu'nun sadece Mersin Limanı ile ilgili işlerle ilgilenmesi için, "Mersin International Port" adında bir şirket kurduğunu ifade eden Lokmanoğlu, "Biz şu an grup olarak tek bu MIP şirketini tanıyoruz. Bütün işler o şirket tarafından yapılacak. İçerideki işlerin bir kısmını ikinci şahıslara verip vermemekte serbestler. Faturayı da MIP şirketi kesecek, bizim karşımızda artık bu şirket olacak" diye konuştu.

(ÖT-MT-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title