Haberler

Mersin Limanı'ndaki Yatırımlar

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, 'Limanın Tüm Boyutlarıyla Daha İyi ve Daha Güzel Bir Geleceğe Taşınması Hem Ekonomik Hem de Sosyal Anlamda Kentimizin ve Ülkemizin Kalkınması Anlamına Geliyor' Dedi

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, 'Limanın tüm boyutlarıyla daha iyi ve daha güzel bir geleceğe taşınması hem ekonomik hem de sosyal anlamda kentimizin ve ülkemizin kalkınması anlamına geliyor' dedi.

Vali Güzeloğlu, 11 Mayıs 2007'de özelleştirildikten sonra PSA-Akfen ortaklığındaki Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş'nin (MIP)işlettiği limanla ilgili bilgilendirme toplantısı ve gezisine katıldı.

Güzeloğlu, MIP hizmet binasındaki toplantıda, Mersin Limanı'nın gerek ticaret, gerekse uluslararası mal ve hizmet akışı açısından belirleyici bir merkez olarak öne çıktığını söyledi.

Mersin Limanı'nın Doğu Akdeniz'in en büyük ve en önemli limanları arasında yer aldığını belirten Güzeloğlu, aynı zamanda stratejik öneme de sahip olduğunu ifade etti.

Limanın Türkiye açısından vazgeçilmez olmasının yanında küresel ölçekteki ticari ilişki ve dengelerde de belirleyici bir misyon üstlendiğini vurgulayan Güzeloğlu, 'Limanın mevcut kapasitesinin geliştirilmesi, gerekli iyileştirmelerin yapılması ve buna dönük projelerin gerçekleştirilmesi hem kentimiz, hem de ülkemiz açısından önemli taşıyor. Limanın tüm boyutlarıyla daha iyi ve daha güzel bir geleceğe taşınması hem ekonomik hem de sosyal anlamda kentimizin ve ülkemizin kalkınması anlamına geliyor' diye konuştu.

MIP Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan da, 2007'de özelleştirilen Mersin Limanı'nın yeniden yapılanma sürecine girerek Türkiye'nin en büyük konteyner limanları arasında yerini aldığını söyledi.

Limanın coğrafi konumu, kapasitesi ve geniş hinterlandının yanı sıra yurtiçi ve yurtdışına çok modlu bağlantı kolaylığının sağladığı avantajlarla, yalnız Türkiye'nin değil aynı zamanda Ortadoğu ve Akdeniz'in en önemli limanı konumunda olduğunu belirten Tezkan, şunları kaydetti:

'Bunu kullanmak için elimizden gelen her türlü yatırımı ve organizasyonu yapmaya çalışıyoruz. Bir milyon 100 bin metrekare alana sahip ve 21 rıhtımın yer aldığı limandaki işlem hacmini artırmak amacıyla, devir işleminden sonra ilk iş olarak ekipman sayısı artırıldı. Çekici ve konteyner dorsesi, konteyner boşaltma-doldurma forklifti, kargo rıhtım vinci, mobil vinç, konteyner ve kargo gemi yükleme-tahliye vinci, muhtelif kargo gemi ambar içi elleçleme aletleri ve ataçmanları ile bilgisayar, alt yapı yatırımları ve tamir-bakım gibi yatırımlar gerçekleştirildi. Ayrıca son teknoloji ürünü 40 ton kapasiteli 8 adet yeni RTG (tekerlekli vinç) alınarak hizmete sunuldu. Bu yıl siparişi verilen ve 2012'de teslim alınacak olan 2 yeni rıhtım vinci ile 7 gün 24 saat gerçekleştirilen operasyon hızının artırılması hedeflenmektedir.'

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, beraberindeki heyetle Liman sahasında incelemelerde bulundu.

(VEG-ST-DLK-KUM) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title