Haberler

Mersin: Koyun Parasını Ödemeyen 21 Köylü İcralık Oldu

Mersin'in Mut İlçesi'nde, Aldıkları Koyunların Parasını Ödemeyen 21 Köylü İcralık Oldu.

Mersin'in Mut İlçesi'nde, aldıkları koyunların parasını ödemeyen 21 köylü icralık oldu.

Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında maddi durumu iyi olmayan köylülere 2005 yılında verilen koyunlar için icra işlemi başlatıldı. Mut İlçesi'ne bağlı Hacı Ahmetli Köyü'nde bir yıl faizsiz vadeli 3 taksitle koyun alan köylüler, borçlarını ödeyemeyince icra tebligatıyla karşılaştı. Koyunları, 2005 yılında 192 YTL'ye aldıklarını, şimdi ise 100 YTL'ye bile satamadıklarını söyleyen köylüler, "Durumumuz iyi olsa zaten yardım almazdık. Köyde 21 kişi icralık oldu. Borcumuza günlük yüzde 9 faiz işliyor. Önceden bin YTL olan borcumuz şu an, bin 400 YTL'ye çıktı. Bu para alınacaksa sadece anaparayı ödeyelim. Başka bir şey istemiyoruz" diye konuştular.

Yetkililer ise koyunların dağıtımı sırasında köylülere sözleşme imzalatıldığını belirterek, "Vatandaşlara sözleşmede hangi şartlar altında koyun dağıtımı yapıldığı anlatıldı. Bu paralar tahsil edilemezse SRAP kapsamında yapılacak diğer çalışmalar hayata geçirilemez" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title