Haberler

Mersin: Kaza Sonucu Ölen Asker, Tarsus'ta Toprağa Verildi

İstanbul'daki Birliğinde Geri Geri Giden Aracın Altında Kalarak Hayatını Kaybeden Deniz Er Murat Oral, Memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Düzenlenen Törenle Toprağa Verildi.

İstanbul'daki birliğinde geri geri giden aracın altında kalarak hayatını kaybeden Deniz Er Murat Oral, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

İstanbul Anadolu Kavağı Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken geri geri giden aracın altında kalarak, terhisine 78 gün kala yaşamını yitiren 21 yaşındaki Deniz Er Murat Oral için memleketi Tarsus'un Özbek Köyü'nde tören düzenlendi. Törene Garnizon Komutanı Yarbay Ali Başar, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Coşkun Sel, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Mersin Akdeniz Saha Komutanlığı'ndan gelen subay ve astsubaylar ile Oral'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Askerin naaşı, Özbek Köyü Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından askerler ve vatandaşlar tarafından omuzlarda taşınarak köy mezarlığına götürüldü. Bu sırada Oral'ın yakınları sinir krizleri geçirdi.

Torununun Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döken Ziya Ertan, "Vatan sağolsun" dedi.

Deniz Er Murat Oral, daha sonra köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title