Haberler

Mersin - Kavun Arasında 119 Kilo Eroin Çıktı

Mersin'de Polisin 3 Aydır Sürdürdüğü Operasyon Kapsamında Bir Tır'ın Dorsesinde Kavunların Arasında Avrupa Ülkelerine Gönderilme Üzere Piyasa Değeri Bir Milyon 700 Bin Euro Olan 119 Kilo 275 Gram Eroin Ele Geçirildi.

MERSİN'de polisin 3 aydır sürdürdüğü operasyon kapsamında bir TIR'ın dorsesinde kavunların arasında Avrupa ülkelerine gönderilme üzere piyasa değeri bir milyon 700 bin Euro olan 119 kilo 275 gram eroin ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, yurt dışından getirtilerek Mersin'in üzerinde yüklü miktarda eroinin Avrupa'ya sevk edileceği ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, uyuşturucu şebekesine yönelik operasyon düzenlendi. 3 aydır sürdürülen operasyon kapsamında Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Mersin Hali'nden kavun yüklenen bir TIR'a, otoban gişelerinde operasyon düzenledi. Operasyonda, içerisinde kavun olduğu beyan edilen ve Avrupa'ya giden TIR'ın dorsesinde arama yapan ekipler, kavunların arasına zulalanmış 468 paket halinde piyasa değeri 1 milyon 700 bin euro değerinde olan 119 kilo 275 gram eroin ele geçirdi.

Olayla ilgili olarak TIR sürücüsünü gözaltına alan polis, devam eden soruşturma kapsamında Hatay, İzmir, Diyarbakır ve İstanbul'da 7 kişiyi daha yakalayarak gözaltına aldı.

Soruşturma çerçevesinde TIR sürücüsü ifadesinin ardından serbest bırakılırken, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığını organize ettikleri belirlenen 7 kişi ise Mersin Devlet Hastanesi'ndeki doktor kontrollerinin ardından hakim karşısına çıkartıldı.

Zanlılardan bir kısmının, Mersin'de geçtiğimiz Haziran ayında ele geçirilen 313 kilo eroin maddesi ile bağlantılı oldukları, operasyonla ilgili olarak da arandıkları da ortaya çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title