Haberler

Mersin: İsrailli Subaya Okul Arkadaşından Mektup

Mersin'de, Mersin'de, okul arkadaşı Bensiyon Hamursuz'un İsrail ordusunda subay olduğunu öğrenen Mustafa Müderrisoğlu, İsrail'in Lübnan'a saldırılarına karşı tepkisini arkadaşına yazdığı mektupla dile getirdi.

Mersin'de, Mersin'de, okul arkadaşı Bensiyon Hamursuz'un İsrail ordusunda subay olduğunu öğrenen Mustafa Müderrisoğlu, İsrail'in Lübnan'a saldırılarına karşı tepkisini arkadaşına yazdığı mektupla dile getirdi.

İsrailli arkadaşı Bensiyon Hamursuz ile birlikte Mersin'de, Teyfik Sırrı Gür Lisesi'nde birlikte okuduklarını söyleyen Mustafa Müderrisoğlu, yıllar sonra arkadaşının İsrail ordusunda subay olduğunu arkadaşları aracılığı ile öğrendiğini belirtti. Arkadaşı Bensiyon ile birlikte aynı okulda ve mahallede büyüdüklerini anlatan Müderrisoğlu, yazdığı mektubunda arkadaşının halini-hatırını sormak isteğini ancak İsrail'in Lübnan'a saldırı ve ölen sivilleri düşündükçe bunu yapamadığını ifade etti.

Okul yıllığında arkadaşının fotoğrafını gösteren Müderrisoğlu, "Mersin'de Mahmudiye Mahallesi'nde birlikte büyüdüğüm, Teyfik Sırrı Gür Lisesi 4-H sınıfında birlikte okuduğum arkadaşım Bensiyon, o zamanlar okulun bandosunda zilci olduğum için bana "zilli" diye lakap takmıştı. Ama şimdi aradan geçen 40 yıl sonra, arkadaşımın İsrail ordusunda subay olduğunu öğrendim. İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik saldırıları ise ortada. Bu emperyalistlerin hakimiyetine aldığı dünyada, kardeşin kardeşe düşman ettirilmesinden başka bir şey değil" dedi.

Yazdığı mektubu İsrail Büyükelçiliği aracılığı ile arkadaşına yolladığını kaydeden Müderrisoğlu, mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Bensiyon, gönül isterdi ki 40 yıl sonra, bu ilk temasımızda, sıhhatini, eşini, çocuklarını sorayım. Benimkileri anlatayım. Bir yaz tatili için seni Mersin'e davet edeyim. Heyhat, iğrenç emperyalistlerin hakimiyetine aldığı dünyada, kardeşler düşman edilmiş, boğazlattırılıyor. Ben şu an senin devletine müthiş bir kızgınlık içindeyim. Beyrut'ta, aynı sokakta Yahudi'nin havrasında, Hıristiyan'ın kilisesinde, Müslüman'ın camisinde ibadet edildiği mıntıkalar cayır cayır yanıyor. Çocuklar, kadınlar feryat ederek ölüyor. Kaçabilenler korku, kin ve ümitsizlikle Mersin'e geliyor. Gelenleri gördükçe, haberleri izledikçe, tüylerimiz diken diken oluyor. Senin toprağın Mersin'de herkes senin devletine beddua ediyor"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title