Haberler

Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları'na Adaylığı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (Mtso) Başkanı Kadri Şaman, Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları'na Ev Sahipliği Yapmak İçin Aday Olduğunu Hatırlatarak, Bu Organizasyonun Yapılacağı Kentin Belirlenmesi Sürecinde Mersin'de Düzenlenen Kültürel ve Sportif Faaliyetlerin Büyük Önem Taşıdığını Bildirdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Kadri Şaman, Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmak için aday olduğunu hatırlatarak, bu organizasyonun yapılacağı kentin belirlenmesi sürecinde Mersin'de düzenlenen kültürel ve sportif faaliyetlerin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Şaman, MTSO'nun faaliyetlerinin yer aldığı yayın organına yaptığı açıklamada, Mersin'in 2013 yılında yapılacak olan Akdeniz Oyunları'na aday olarak, uluslararası organizasyonlarda gösterdiği başarıyı yinelemek istediğini belirtti. Şaman, Mersin'in, Hırvatistan'ın Rijeka ve Yunanistan'ın Volos kentleriyle yarış halinde olduğunu ve adaylık sürecinde yapılacak olan çalışmalar için Valilik ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katılımıyla yürütme kurulu

oluşturulduğunu ifade etti.

Kentteki bütün kurumların yürütme kurulunda birer nefer gibi çalışarak destek verdiklerini vurgulayan Şaman, "Herkes gönül birliği yapmışçasına Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e kazandırmak için çaba sarfediyor. Bu yıl 6.'sı yapılan Mersin Uluslararası Müzik Festivali ile kentimiz uluslararası arenada bir kez daha tanıtıldı. Mersin Devlet Opera ve Balesi de gösteri sezonunu kapatmasına rağmen, çıktığı turnelerle kentin tanıtımına katkıda bulunuyor" dedi.

Hafta sonu MTSO tarafından organize edilen ve Mersin Valiliği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Türkiye Offshore Şampiyonası 3. etabının da başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Şaman, "Bu organizasyonlar Mersin'in Akdeniz oyunlarına adaylık sürecinde başarı hanesine artı değer katıyor. Kentimizi hak ettiği noktaya taşımak için bu tür organizasyonları devam ettirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

(ÖT-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title