Haberler

Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları'na Adaylığı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Cezayir ve Suriyeli Yetkililerin, 2013'te Yapılacak Akdeniz Oyunları'na Aday Olan Mersin'e Destek Sözü Verdiğini Söyledi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Cezayir ve Suriyeli yetkililerin, 2013'te yapılacak Akdeniz Oyunları'na aday olan Mersin'e destek sözü verdiğini söyledi.

Mersin Üniversitesi'nin (MEÜ) akademik yılı açılış törenine katılan Vali Aksoy, gazetecilere 3-6 Ekim 2007 tarihinde yaptığı Cezayir ve Suriye gezisiyle ilgili bilgi verdi. Ziyaretin oldukça yararlı geçtiğini belirten Aksoy, her iki ülke yetkililerinin, 27 Ekim'de İtalya'da yapılacak son oylamada Mersin'e destek vereceklerini belirttiklerini kaydetti. 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılması için lobi faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Aksoy, "İtalya'da yapılacak oylama öncesi daha önce Mısır'daki sunumumuza ilave bazı sunumlarımız olacak. Çeşitli platformlarda çalışmalarımızı yapıyoruz. Çalışmamıza sivil toplum örgütleri ile odaların sağladığı katkı oldukça sevindirici. Amacımız vatandaş, sivil toplum örgütleri, odalar, yerel yönetimler, belediyeler olarak buna ev sahipliği yapmak. Geçtiğimiz günlerde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e konu ile ilgili brifing verdik. Ayrıca, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan da oyunlarda kullanılmak üzere kaynak tahsis edilmesi için talebimiz oldu'' dedi.

(HK-MT-MT-S)

08.10.2007 17:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title