Haberler

Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları'na Adaylığı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 2013 Yılında Yapılacak Akdeniz Oyunları'na Mersin'in Ev Sahipliği Yapması İçin Gerekli Tanıtım Dosyalarının Hazırlandığını ve Lobi Faaliyetlerinin Başladığını Belirterek, "Eğer Olimpiyatlara Mersin Ev Sahipliği Yaparsa Kentin Kaderi Değişecek" Dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 2013 yılında yapılacak Akdeniz Oyunları'na Mersin'in ev sahipliği yapması için gerekli tanıtım dosyalarının hazırlandığını ve lobi faaliyetlerinin başladığını belirterek, "Eğer olimpiyatlara Mersin ev sahipliği yaparsa kentin kaderi değişecek" dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Yalçın Aksoy, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları'na adaylığı ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Ziyarette Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ve alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy da hazır bulundu. Ziyarette konuşan Vali Aksoy, Mersin'in 2013 yılında yapılacak olan Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği için 3 aday kentten birisi olduğunu

hatırlatarak, bununla ilgili olarak hafta sonunda Mısır'ın Kahire kentinde aday ülkelerin kendilerini tanıtacağı bir toplantı düzenleneceğini ve bu toplantıya Mersin olarak kendisinin başkanlığında oluşturulan bir heyetle katılacaklarını söyledi. Amaçlarının Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmasını sağlamak olduğunu ifade eden Aksoy, "Bugün de oradaki toplantıyla ilgili olarak belirleyeceğimiz stratejiyi görüşmek üzere toplandık. Son değerlendirmeleri yapacağız ve orada Mersinimiz'i en

iyi şekilde tanıtmak ve 2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmak için kentin dinamikleri olarak bütün gayretlerimizi ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

Kahire'de yapılacak toplantının ardından 27 Ekim'de İtalya'da oylama yapılacağını ve kesin sonucun da o zaman belli olacağını belirten Aksoy, şu aşamada lobi faaliyetlerini sürdürdüklerini vurguladı. Mersin'i tanıtan dosyaların hazırlanarak gerekli yerlere gönderildiğini söyleyen Vali Aksoy, "Geçtiğimiz haftalarda Ankara'da, Akdeniz'e kıyısı bulunan bazı büyükelçilerle toplantı yaparak kentimizi orada tanıttık. Önümüzdeki süreçte yine bu tanıtımlarla ilgili aktivitelerimiz olacak. Akdeniz'e kıyısı olan

ülkelerin büyükelçilerini eşleriyle birlikte Mersin'e davet etmeyi planlıyoruz. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla Akdeniz Olimpiyatları'nda oy kullanacak olan delegelere ulaşma çalışmamız olacak. Bu ev sahipliği Mersin'in kaderini değiştirecek olan bir organizasyon olacak" diye konuştu.

(ÖT-MT-İY-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title