Haberler

Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe Notları

Fenerbahçe'yi SEYİRCİSİ İZLEYEMEDİ

Mersin'deki sarı lacivertli taraftarlar, takımlarını tribünden destekleyemedi. PFDK, 9 Mayıs'ta oynanan Medicana Sivasspor karşılaşmanın ardından 'Çirkin ve kötü tezahürat' gerekçesiyle Fenerbahçe'ye deplasman tribünü kapama cezası verdiği için taraftarları tribüne alınmadı.

PARK SORUNU TARTIŞMASI

Müsabaka yüzünden geniş emniyet tedbirleri alındı. Mersin Stadyumu'na giden ana arterlerde yoğun trafik yaşandı. Zaman zaman trafik polisleriyle sürücüler arasında park yapılması konusunda tartışmalar yaşandı.

15 BİN TARAFTAR VARDI

Karşılaşmayı, yaklaşık 15 bin Mersin İdmanyurdu taraftarı izledi.

MERSİN İDMANYURDU'NDA 2 EKSİK

Mersin İdmanyurdu'nda zorlu karşılaşmada tecrübeli forvet oyuncusu Sinan Kaloğlu ile orta sahada oynayan Loret Sadiku, sakatlıkları nedeniyle takım kadrosunda yer almadı.

FENERBAHÇE'DE 9 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Fenerbahçe'de Mersin İdmanyurdu karşılaşması öncesinde tam 9 futbolcunun ceza sınırındaydı. Mehmet Topal, Gökhan, Diego, Egemen, Meireles, Kuyt, Webo, Kadlec ve Hasan Ali, sarı kart görmeleri halinde İstanbul Başakşehir deplasmanında takımlarını yalnız bırakacak.

EV SAHİBİ TAKIMDA DA 9 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Mersin İdmanyurdu'nda da Serkan Balcı, Welliton, Servet, Oktay, Pedriel, Nakoulma, Futacs, Efe Halil ve Güven sınırında bulunuyor.

28'İNMCİ MÜSABAKA

Fenerbahçe ile Mersin İdmanyurdu ligde 28'inci defa karşı karşıya geldi. İki ekip arasında maç öncesi Fenerbahçe'nin 15, Mersin İdmanyurdu'nun sadece 1 galibiyeti bulunuyor, taraflar 11 maçta da eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin geride kalan maçlarda attığı 36 gole, Mersin İdmanyurdu 16 golle cevap verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı.

EVİNDE YENEMEDİ

Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe'yi kendi evindeki maçlarda hiç yenemedi. İki takım şimdiye dek Mersin'de 13 kez karşılaşırken, konuk Fenerbahçe 6 kez kazandı, 7 maç da berabere sonuçlandı. Mersin ekibi taraftarına Fenerbahçe galibiyeti izlettiremedi. Fenerbahçe deplasmanda 13 gol attı, kalesinde ise 7 gol gördü. 2012-2013 sezonunda Mersin'de yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı.

TEK GALİBİYET 1968'DE

Mersin İdmanyurdu'nun Fenerbahçe karşısında tek galibiyeti 1968-69 sezonunda oldu. İstanbul'da, 1 Aralık 1968'teki maçta rakibini 1-0 mağlup eden Mersin İdmanyurdu, daha sonra Fenerbahçe ile yaptığı 24 maçta da galibiyet elde edemedi.

GÖRSEL ŞÖLEN

Mersin İdmanyurdu taraftarları, güney kale arkasında muhteşem bir görsel şölen havası estirdi. Mersin İdmanyurdu'nun 1925 kuruluş yılı kırmızı lacivert ve beyaz kartonlarla taraftarlar tarafından tribünde yazıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin İdmanyurdu Fenerbahçe Sivasspor İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title