Haberler

Mersin İdmanyurdu - Fenerbahçe Maçı Soyunma Odaları

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu sahasında oynadığı maçta Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olurken, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Her şeyden önce çok iyi bir maç oldu.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu sahasında oynadığı maçta Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olurken, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Her şeyden önce çok iyi bir maç oldu. Fenerbahçe takımını tebrik ediyorum. Fenerbahçe telafisi olmayan maçlar oynuyor. Onlarda, bizde galibiyet için oynadık. Hatta 10 kişi kaldığımızda dahi biz galibiyet için oynadık. Yaklaşık 40 dakika Fenerbahçe'ye karşı 10 kişi oynadık. Fenerbahçe gibi bir takıma karşı 10 kişi oynamak zor. Hem de böyle bir maçta Fenerbahçe için final niteliğindeki bir maçta. Her şeyden önce bugün ki maç ve Galatasaray maçındaki gösterdikleri performanstan dolayı ben takımımla gurur duyuyorum. Futbolun içinde şu var, girdimiz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyor. Hem ilk yarı hem 10 kişi kaldıktan sonra çok iyi oynadık. Maçın sonuna doğur o topları da korumak geriyor. Maalesef burada tecrübe eksikliği olsun hem bizim kadromuzdaki bazı sıkıntılı nedenlerden dolayı da ama bugün olsun geçen haftaki maçta olsun mükemmel oynadık. Çünkü her maçımızda hem içeride hem dışarıda, bu küçük takım olsun büyük takım olsun fark etmiyor. Hep galibiyete oynayan, galibiyet arayan bir takımız. Zaten bizim hedefimiz bu yıl ligi iyi bir yerde, ilk 10 içinde bitirmektir. Bu yıl Mersin İdmanyurdu'nun ligde kalması bu sezon çok önemli bir sezondu. İnşallah bundan çok güzel dersler çıkartılır. Baktığınız zaman diğer kulüplere göre, bende diğer meslektaşlarıma göre biraz dezavantajlı bir şekildeydik. Çünkü devre arası transfer yapmamamız bir dezavantajdı. Alabileceğim 3-4 tane oyuncunun katkısı ile çok daha iyi durumda olabilirdik. Ama bundan da biz hiç bir zaman bir dezavantaj görmedik. Arkadaşlarım olağanüstü bir şekilde mücadele ettiler. Biz, hedeflediğimiz yere de geldik. Bundan sonra Mersin İdmanyurdu'na düşen önümüzdeki sezon transfer yasağı kalkarsa bu takımı mükemmel bir şekilde kuvvetlendirmektir. İnşallah ondan sonra da önümüzdeki sezona da iyi bir şekilde başlamasıdır. Onun için sezon başından bugüne kadar arkadaşlarımın gösterdiği performanstan dolayı kendilerini çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten inanılmaz şekilde mücadele ettiler. Yapacak bir şey yok, kalan iki maçımızı da bitirip önümüzdeki sezona bakacağız" dedi.

'ALINAN 3 PUAN ÇOK ÖNEMLİYDİ'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise, "Burada kazanıp üç puan almak ve zirve mücadelesini sonuna kadar sürdürüp şampiyonluk iddiamızı da son haftaya kadar sürdürmek için iyi hazırlandık. Her iki takımda iyi mücadele etti. Mersin İdmanyurdu gayet iyi hazırlanmış, onlarında direkten dönen 2-3 tane topları vardı. Bizim de net pozisyonlarımız vardı. İyi mücadele olan, güzel bir maç oldu. Rıza hocayı da, oyuncularına bu konuda tebrik ediyorum. Bizde rakibimiz 10 kişi kaldıktan sonra iki değişiklik yaparak biran önce sonuca gitmek ve maçı kazanmak istiyorduk. Son dakikalarda gelen bu golle de maçı kazanmasını bildik. Şu anda 70 puanımız var. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğumuzu bu akşam çok zor bir maçı kazanarak herkese gösterdik. Biz şimdi geri çekilip rakiplerimizin hafta sonu oynayacağı derbi maçını bekleyeceğiz. Ondan sonra onların Rize deplasmanı ve Beşiktaş'ın oynayacağı maçları bekleyeceğiz. Ancak biz iki maçımızı kazanıp rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Puan kaybedebileceklerini düşünerek, bizim şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu düşünüyorum. Onun için bu akşam bizim için alınan 3 puan çok önemliydi. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Son haftalarda şampiyonluk mücadelesi veren 3 takımında maçlarının ne kadar çekişmeli, heyecanlı ve zorluk derecesinin yüksek olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Galatasaray'da, Beşiktaş'ta biz de şampiyonluk yarışında herkes biraz baskı altında. Bu baskının getirmiş olduğu stresle de kontrollü, disiplinli oyunlar oluyor. Son ana kadar da oyun disiplininden kopmadan maçı kazanmak için planlar yapıyoruz. 3 takımda son dakikada gelen gollerle zirve mücadelesini sürdürüyoruz. Bu son dakikada gelen gol bize çok iyi bir moral oldu. Bundan sonra da yolumuza en iyi şekilde maçlarımızı kazanıp rakiplerimizi en iyi şekilde rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyerek devam edeceğiz" diye konuştu.

'TALİMAT ALMAM'

Toplantı sonunda basın mensuplarının Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan talimat alıp almadığını sorması üzerine İsmail Kartal şunları söyledi:

"Öncelikle şunu söyleyebilirim ki bizler Türk futboluna hizmet eden teknik adamlarız. Başkandan menajerimiz Hasan Çetinkaya'ya bir talimat geldiği doğrudur. Ancak hafızalarımızı biraz geriye dönük çalıştırırsak kendi sahamızda son 3 maçta, Trabzon maçında verilmeyen penaltı, Akhisar maçında rakibin 48'nci dakikada oyundan atılmaması son oynanan maçta da net bir penaltımızın verilmediğini hepiniz takdir edersiniz ki kamuoyunda Fenerbahçeli olan olmayan herkesin bu penaltıydı dedi. Bu denilmesine rağmen biz maçta önce her rakibimin yöneticileri, antrenörleri bir algı oluşturuyorlar. Diyorlar ki Fenerbahçe'den değil, hakemlerden korkuyoruz. Fakat maç başladığında hepiniz görmekte ve izlemektesiniz, saha içindeki futbolcular, kenardaki kulübündeki futbolcular ve antrenörler en ufak bir şeyde hakemlere tepki gösteriyorlar. Başkanımızda son maçta artık hakemlerin bu tutumundan dolayı biraz canı yanmış menajeri Hasan Çetinkaya'yı arayarak, o da geldi bana hocam böyle böyle, biraz hakemlere şey yapın. Bu benim tarzım değil ama yedek kulübesindeki antrenörlerim tepki koydular. Hakemlerde insandır. Ben bugüne kadar hakemlerle ilgili hiç bir zaman hiç bir yerde konuşmadım. Hakemlerde hata yapabilir. Hakemlerimizde bu ülkenin futbolunun kalkınmasında emek veren emekçileridir. Baktığınız zaman hatalardan dolayı kendi evimizde son maçlarda 7 puan kaybetmişiz. Ben bunu bir gün bile dile getirmedim. Antrenör olarak Fenerbahçe'de biz şampiyonluğa oynuyoruz. Kaybedilen 7 puanı hanemize koysanız 77 puanımız olacaktı. Şampiyonluğun bir numaralı adayı olarak belki de lig bizim için bitecekti. Ben buna rağmen hiç bir yerde konuşmadım. Hiç bir zamanda bunları dile getirmedim. Medya mensupları olarak sizlerde dile getirmediniz, bu olayların üstüne fazla gitmediniz. Başkanımız böyle bir şey söylemiştir, doğrudur. Ben talimat almam, başkanda bugüne kadar böyle bir şey söylemedi, böyle bir şey olamaz."

'BU İŞLER SON BULSUN'

Emre Belezoğlu'na yapılan saldırıya değinen Kartal sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu tip olaylar, algılar ve yönlendirmeler bugün Emre'ye, uçakta, havaalanında yarın belki bana, belki de benim okuldaki çocuğuma, belki Emre'nin çocuğuna, ailesine sataşmalar, belki başka bir oyunumuzun ailesine sataşmalar olabilir. Bu tip saldırılar ve tacizlerin sonu gelmeyecektir. Fenerbahçe'de bu ülkenin futbol takımı ve spor kulübüdür. Artık bu işlerin son bulması lazımdır" - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin İdmanyurdu Rıza Çalımbay Fenerbahçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title