Haberler

Mersin İdmanyurdu-adanaspor Maçının Ardından Olaylar Çıktı

Tff 2. Lig Yükselme Grubu'nda Mersin İdmanyurdu ile Adanaspor Arasında Oynanan Maçın Ardından Olaylar Çıktı. Mersin İdmanyurdu'nun 2-0 Mağlup Olduğu Maçın Ardından Adanalı Taraftarlara Saldırmak İçin Tren İstasyonuna Giden Mersinli Taraftarlara, Polis Müdehale Etti. Olaylarda 1 Polis Memuru ile 1 Taraftar Yaralandı.

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda Mersin İdmanyurdu ile Adanaspor arasında oynanan maçın ardından olaylar çıktı. Mersin İdmanyurdu'nun 2-0 mağlup olduğu maçın ardından Adanalı taraftarlara saldırmak için tren istasyonuna giden Mersinli taraftarlara, polis müdehale etti. Olaylarda 1 polis memuru ile 1 taraftar yaralandı.

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda güneyin derbisi olarak adlandırılan Mersin İdmanyurdu-Adanaspor maçı nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alan polis, Mersin Tren Garı'nda karşıladığı Adanalı taraftarları, yaya olarak kontrollü bir şekilde maçın oynanacağı Tevfik Sırrı Gür Stadı'na getirdi. Yoğun güvenlik önlemleri arasında stada giren her iki takımın taraftarları arasında maç sırasında sataşmalar ve gergin anlar yaşanırken, 81. dakikada hakemin Adanaspor lehine verdiği penaltı kararı ile saha bir anda karıştı. Verilen penaltı atışının golle sonuçlanmasının ardından sahaya giren Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Abdulkerim Durmaz ve antrenörler ile futbolcular arasında tartışma çıktı. Tartışma, görevlilerin araya girmesiyle sona ererken, maçın orta hakemi Tayfun Özkan, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Abdulkerim Durmaz'ı stat dışına gönderdi. Bu arada, maç sırasında taşkınlık yapan Adanasporlu taraftarlar ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

90 dakikanın sona ermesi ve Mersin İdmanyurdu'nun 2-0 maçı kaybetmesinin ardından maçın hakemleri polis korumasında stattan ayrılırken, tribünlerden pet şişe atıldı. Stattan ayrılan bazı Mersin İdmanyurdu taraftarları ise yönetime tepki gösterdi. Bu arada, Adanalı taraftarlar herhangi bir muhtemel olaya karşı statta bekletilirken, Mersin İdmanyurdu taraftarları stat etrafından uzaklaştırıldı. Stattan ayrılan bir grup Mersin taraftarı, Adanalı taraftarlara saldırmak için Mersin Tren Garı'na gidince, taraftarlara polis müdahale etti.

Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan Mersinli taraftarlardan 1 kişi hafif şekilde yaralanırken, bir polis memuru da taraftarların attığı taşlardan birinin ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralı polis memuru, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Mersinli taraftarların tren garından uzaklaştırılmasının ardından Adanaspor taraftarları da çevik kuvvet ve belediyeye ait otobüslerle istasyona getirildi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında trene bindirilen Adanalı taraftarların, yolda taşlama olayına karşı tren garından taş topladıkları görüldü. Adanalı taraftarlar daha sonra Mersin'den trenle ayrıldı.

(HK-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title