Haberler

Mersin İ.Y.- Gençlerbirliği Berabere

Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'in 5.haftasında Mersin İdman Yurdu, evinde Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Mersin İdman Yurdu, evinde Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Bu skorla Mersin İdman Yurdu 5. hafta sonunda da 3 puanla tanışamadı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, mücadelenin başından sonuna kadar kontrolü elinde bulundurmaya çalışan taraf olduklarını ifade ederek, "Tabi ilk yarının sonuna doğru yine bir korner topunu uzaklaştırırken yaptığımız hata maçta geriye düşmemize neden oldu ve dolayısıyla ikinci yarı işimiz biraz daha zordu. İkinci yarı doğru zamanda bulduğumuz gol, isteğimizi, arzumuzu daha da kabarttı. Yine daha istekli, arzulu, üretken taraftık. Maalesef bu ataklarımızı sonuca yansıtamadık" dedi.

Oyunculardan Murat Erdoğan ise rakip takımın ne yapacağı değil, kendilerinin ne yapabileceklerinin önemli olduğunu belirterek, "Çünkü öyle bir kadromuz var ki, her maçı forsa edebilecek kaliteye sahibiz. Bundan dolayı biz ilk önce kendi hatalarımız düzeltmeliyiz. Çok daha iyi olmamız gerekiyor. Burada birçok arkadaşımız ben dahil çok yüksek, çok iyi takımlarda oynayan oyunculardır. Bundan dolayı biz kendimizi daha iyi duruma getirip, daha iyi maçlar çıkartıp, daha iyi sonuçlar almalıyız. Biz kendimizi daha üst düzeye çıkarmamız lazım" diye konuştu.

Juan Emmanuel Culio da maçın tek hakiminin ve kazanmayı hak eden tarafın kendileri olduğunu vurgulayarak, "Özellikle ikinci yarıya baktığınızda çok açık ara bugün Mersin'in maçı kazanması gerekiyordu ama ne yazık ki olmadı. Sadece Gençlerbirliği'nin bir tane pozisyonu vardı onu da gole çevirdiler. Özellikle ikinci yarı sahanın her tarafından pas yapan bir Mersin İdman Yurdu vardı. Ama ne yazık ki galip gelemedik" ifadelerini kullandı.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise Mersin İdman Yurdu'nun futbolcu kalitesi bakımında belki de ligin en üst düzey takımlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Bugün iki tarafın da daha temkinli, maçı kaybetmeme ve doğru pozisyonları bulduğu zamanda galibiyet için oynama düşüncesi ile oyuna başladığını kaydeden Çapa, "Bakıldığı zaman biz tüm oyun genelinde pozisyon olarak belki çok zengin olmadık ama net pozisyonlarımızı da değerlendiremedik. Biz doğru zamanda golü bulduk ama rakibimizde doğru zamanda golü buldu. Bakıldığı zaman sıcak bizleri çok zorladı. Bu sıcakta oyuncularımın gösterdiği mücadeleyi kutlamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği futbolcusu Cem Can ise ilk yarı istedikleri oyunu ve skoru yakaladıklarının altını çizerek, "İkinci yarı Mersin İdman Yurdu'nun bastıracağını biliyorduk. Bizde biraz geriye çekildik. İstediğimiz oyunu oynayamadık. Sonucunda da Mersin'in ileride etkili adamları var. Bana göre çok basit bir gol yedik" diye konuştu.

Futbolcu Aykut Demir de Mersin'in her zaman zor bir deplasman olduğunu ve bunu bilerek Mersin'e geldiklerini ifade ederek, "1-0 öne geçtik. İkinci yarı biraz daha defansa çekildik ama aslında yapmamamız lazımdı. Bu bizim için iyi olmadı. Eğer golü yemesek belki sonlara doğru çokta farklı bir skor olabilirdi. Olsun 1 puan aldık. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Yediğimiz gol bize yakışmayan bir goldü" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Nurullah Sağlam Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title