Haberler

Mersin: Gelir İdaresi Başkanı Arıoğlu'dan 'Fiş Toplanmayacak' Haberlerine Tepki

Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, Gazetelerde Yer Alan "Artık Fiş Toplanmayacak" Şeklindeki Haberlere Tepki Göstererek, "Kalkan Fişin Zahmet Kısmıdır, Vesika Kısmı Değil" Dedi.

Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, gazetelerde yer alan "Artık fiş toplanmayacak" şeklindeki haberlere tepki göstererek, "Kalkan fişin zahmet kısmıdır, vesika kısmı değil" dedi.

Başkan Arıoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen '2005 Yılı Vergi Rekortmenleri ve En İyi İhracatçılar' ödül töreninde yaptığı açıklamada, bu gün gazetelerde yer alan "Artık fiş toplanmayacak" şeklindeki haberlere tepki gösterdi. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını dile getiren Aroğlu, "Ne demek fiş toplanmayacak veya fiş alınmayacak. Bir alışveriş yapıldığında onun belgesini almak, o alışverişin vesikasıdır. Onun tüketici hukuku bakımından da dayanağıdır. Dolayısıyla alışveriş yapıldığında fişin alınmaması diye bir şeyin basınımızca 'Artık fiş kalktı, fiş verilmeyecek' gibi algılanması, son derece yanlış ve son derece zararlı bir sonuç getirir. Oysa ki, alışveriş yaptığımızda elbette fiş alacağız. Sayın bakanın ifade ettiği kaldırılan konu şudur; Daha önce emeklilerde olduğu gibi fişleri 1 sene biriktirin, bir kısmı silinsin, bir kısmı bozulsun, onları zahmetle doldurun. Bu arada içine lüzumsuz fişler girsin. Denetim elemanları baktığında da sizin mahçup duruma düşmeniz gibi riskli olan bir konu kalkmış oldu. Yani belgeleri ibraz ederek ona dayalı bir iade alma durumu kalktı" diye konuştu.

Bir alışverişte belge alma durumunun kalmasının söz konusu olmadığını kaydeden Arıoğlu, "İşin bir önemli tarafı da, 'Vergi iadesi kalktı' kısmıdır. Sayın bakan, burada da düşük gelirli kesime normalde bu kadar zahmetle fiş toplamak suretiyle sağlayacağı menfatin daha üzerinde sağlayacak yeni bir mekanizma konduğunu belirtti. Şunu söyleyebilirim ki, vergi iadesinin kalkıp yerine bir şey konmaması söz konusu değil. Orada eğer vergi iadesinin kaldırılması söz konusu ise bunun yerine özellikle dar gelirli kesime onu fazlası ile telafi edecek bir mekanizmanın konacağını herkesin bilmesi gerekir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title