Haberler

Mersin'e Mobese Sistemi Kuruluyor

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mobese Sistemiyle Mersin'de Önemli Ölçüde Güvenlik Sorununun Çözüleceğini Belirterek, "Bizler Bugün Varız, Yarın Yokuz. Önemli Olan Mersin'in Güvenliğidir. Sizler Yaptığınız Bu Hizmetlerle Anılacaksınız. Belediyeleri ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerini Projeye Destek Vermeye Davet Ediyoruz" Dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, MOBESE sistemiyle Mersin'de önemli ölçüde güvenlik sorununun çözüleceğini belirterek, "Bizler bugün varız, yarın yokuz. Önemli olan Mersin'in güvenliğidir. Sizler yaptığınız bu hizmetlerle anılacaksınız. Belediyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerini projeye destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde hayata geçirilen ve Mersin'de de uzun süredir yapılması planlanan MOBESE güvenlik sistemi hayata geçiriliyor. Yaklaşık 3 milyon dolarlık projede, 106 kamera ile Mersin'in işlek caddeleri ve sokakları izlenebilecek.

Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, alt birim belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla Valilik Konferans Salonu'nda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda ilk olarak, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cahit Karakuş tarafından "MOBESE Sistemi" hakkında slayt sunumu eşliğinde katılımcılara geniş bilgiler verildi. İlk etapta 106 kamera ile Mersin'in izlenebileceğini belirten Karakuş, yaklaşık 100 kilometrelik bir alana bu sistemin yayılacağını söyledi. Proje kapsamında Okan Merzeci Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve İnönü Bulvarı'na ağırlık verileceğini ifade eden Karakuş, "Tren istasyonundan Kazanlı'ya kadar, kuzeyde Gözne Otoban Gişeleri'nden Mersin Üniversitesi'ne kadar bu kameralar yerleştirilecek. Ayrıca, Siteler Mahallesi'nde bazı yerlerde de kameralarımız olacak. Proje start aldığı takdirde 3 ay içerisinde görüntü alınmaya başlanacak ve istenildiği takdirde kamera sayıları da artırılabilecek" dedi.

Daha sonra konuşan Vali Hüseyin Aksoy ise, projenin yaklaşık 3 milyon dolar olduğunu ve bu rakamın artıp, azalabileceğini belirterek, "Normalde bu proje 5 milyon doları buluyor ancak, bizim alt yapımız bu projeye müsait olduğu için, artı bir kazı çalışması yapılmayacak ve mevcut yerlere kablolar yerleştirilebilecek. Öncelikle buradan ciddi bir avantajımız var. Diğer tutarı ise hep birlikte karşılamalıyız" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce bu projeye 500 bin YTL ayırdığını ve İl Özel İdaresi'nden de bu proje için 350 bin YTL beklendiğini açıklayan Aksoy, bu rakamların artırılarak, alt birim belediyeler ve özellikle kentin önde gelen sivil toplum örgütlerinden ciddi destek beklediklerinin altını çizdi.

"Bizler bugün varız, yarın yokuz" diyen Aksoy, bu projenin Mersin için büyük önem taşıdığını ve bir an önce daha sağlıklı bir şekilde güvenliğin sağlanması için projenin tamamlanması gerektiğini kaydetti. Belediye başkanlarının ve oda başkanlarının da isimlerinin, yaptıkları bu hizmetlerle anılacağını vurgulayan Aksoy, İl Özel İdare Başkanlığı tarafından projenin ihale edilerek, bir an önce çalışmalara başlanacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve alt birim belediye başkanları, kentin güvenliği için üzerlerine düşen ne varsa yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdiler.

(ÖT-MT-Y)

03.05.2007 18:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title