Haberler

Mersin: Dsp Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit Mersin'de

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, AK Parti Hükümeti'nin, tarım ve toprağı katlettiğini ileri sürdü.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, AK Parti Hükümeti'nin, tarım ve toprağı katlettiğini ileri sürdü.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Mersin DSP İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda, iktidarın tarımı çökertmek için elinden gelen her şeyi yaptığını, bunun sonucunda sadece köylünün değil, tüm Türkiye'nin yoksullaştığını iddia etti. Hükümetin tarımın gelişmesine ön ayak olan kurumları kapattığını savunan Hasan Macit, buna örnek olarak Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nü gösterdi. Alata'nın, 1973 yılından bu yana uygulama, ıslah ve yetiştirme tekniği konusunda araştırmalar yaptığını ifade eden Macit, ''Yüzlerce tarımsal araştırma projesine imza atan önemli kuruluşlarımızdan biri olan enstitü sayesinde, birçok sebze ve meyve ıslah edilerek Türk çiftçisine kazandırıldı. Ülke tarımına büyük katkıları olan, çiftçi açısından son derece stratejik öneme sahip, yörede ekolojik denge sağlayan bu enstitünün kapatılması veya başka amaçlarla kullanılması son derece yanlıştır. Hükümet, bugüne kadar birçok araştırma kuruluşunu 'masraflı oluyor' gerekçesinin arkasına sığınarak kapattı. Manisa Tavukçuluk Hastalıklarını Araştırma Enstitüsü ile Afyon Mandacılık Araştırma Enstitüsü bunlara birer örnektir. Bu kapsamda birinci sınıf tarım arazisi olan Dalaman ve Yalova Tarım İşletmeleri'nin turizm bölgesine dönüştürülmesi de son derece yanlıştır. AK Parti iktidarı, tarımı ve toprağı katlediyor, ülkemizin en stratejik ve verimli kuruluşlarını tasfiye ediyor'' diye konuştu.

Macit konuşmasında, Araştırma-Geliştirme (AR-GE) çalışmalarının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. DSP Genel Başkanı Macit, açıklamanın ardından partililerle basına kapalı olarak görüştü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title