Haberler

Mersin Devlet Hastanesi'nde Açık Kalp Ameliyatı

Mersin Devlet Hastanesi'nde İlk Kez 2 Hastaya 'Koroner Arter By-pass' Ameliyatı Yapıldı.

Mersin Devlet Hastanesi'nde ilk kez 2 hastaya 'Koroner arter by-pass' ameliyatı yapıldı.

18 ve 19 Nisan tarihlerinde art arda yapılan ameliyatların ardından bir basın toplantısı düzenleyen Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Suat Özer Öner, Sağlık Bakanlığı'nın ulusal kalp sağlığı doğrultusunda yapılacak olan ulusal plana göre kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi hizmetlerinin geliştirilmesi ve nitelikli hizmet verilmesi amacıyla 2007 yılının Eylül ayında 23 ilde bölgesel kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi merkezlerinin kurulması ve personelinin eğitilmesi çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Çalışmalar kapsamında Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde koordinatör hastanelerin belirlendiğini kaydeden Öner, bu doğrultuda İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Mersin Devlet Hastanesi, Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Antalya Devlet Hastanesi arasında çalışma grubu oluşturulduğunu ifade etti.

İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Mersin Devlet Hastanesi arasındaki protokol kapsamında açık kalp cerrahisi uygulamalarının Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü şekilde başladığına işaret eden Öner, "İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Kalp Cerrahi Ekibi Başkanı Prof.Dr. Cevat Yakut başkanlığındaki ekip, mart ayı içerisinde Mersin Devlet Hastanesi'nde inceleme ve tespitlerde bulundu. Yapılan tespitlerin ardından 1 aylık bir süre içinde eksiklikler tamamlanarak, 18 Nisan 2008 günü Prof. Dr. Cevat Yakut başkanlığındaki Kalp Cerrahı Dr. Mehmet Balkanay, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Tuncer Koçak ile hastane ekibimiz, ilk Koroner arter by-pass' ameliyatını gerçekleştirdi" dedi.

Öner, Mersin Devlet Hastanesi'nde yapılan operasyonla 'Koroner arter by-pass' ameliyatı olan 57 yaşındaki Sultan Demir ile 47 yaşındaki Şükrü Güler'in sağlık durumlarının iyi olduğunu ve hastanedeki tedavilerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

(HK-AB-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title