Haberler

Mersin'deki Terör Operasyonu

Mersin'de, Bölücü Terör Örgütü Adına Eylem ve Faaliyetlerde Bulundukları İddiasıyla Gözaltına Alınan, Aralarında DTP Merkez İlçe Başkanı Servet Özkan'ın da Bulunduğu 5 Kişi Tutuklandı.

Mersin'de, bölücü terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında DTP Merkez İlçe Başkanı Servet Özkan'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince bölücü terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, "Bölücü terör örgütü içerisinde silahlı faaliyet göstermek üzere kırsal alana eleman temin etmek, bölücü terör örgütüne dernek aidatı adı altında para toplamak, tehdit mektubu yazmak, korsan gösteri düzenlemek, bunları organize etmek ve katılmak, terör örgütü ve elebaşısı lehinde slogan atmak, olaya müdahale eden güvenlik güçlerine ve araçlarına taşlı

saldırıda bulunarak, aktif mukavemette bulunmak" eylemlerini gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan DTP Mersin Merkez İlçe Başkanı Servet Özkan ile N.A., H.Ç., İ.İ. ve M.Ç. adlı şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerle birlikte, 5 adet örgütsel içerikli dergi, 2 adet içerisinde örgütsel içerikli görüntü, 3 adet içerisinde örgütsel içerikli müzik bulunan CD ve 3 adet bölücü terör örgütü içerisinde kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensuplarına ait fotoğraf ele geçirildi.

Açıklamada, "Emniyet Müdürlüğümüzce terör örgütlerinin faaliyetlerine fırsat verilmeyeceği, suça karışan şüphelilerin yakalanılarak adli makamların önüne çıkarılacağı, halkın huzur ve sükunetini bozmaya kalkışanlara imkan verilmeyeceği yönündeki azim ve kararlılığımız devam etmektedir" denildi.

(HK-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title