Haberler

Mersin'deki Lisede 'Kız

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesindeki Öğrenciler Arasında 'Kız-erkek Ayrımı' Yapıldığı Yönündeki İddialara İlişkin, '45 Santim İddiaları Çok Komik Bir Hadise, Buna Kimse İnanmamalı ve İnandırılmamalı' Dedi

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesindeki öğrenciler arasında 'kız-erkek ayrımı' yapıldığı yönündeki iddialara ilişkin, '45 santim iddiaları çok komik bir hadise, buna kimse inanmamalı ve inandırılmamalı' dedi.

Tüzmen, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde (MGC) düzenlediği basın toplantısında, Mersin'in, 2017 yılında 18'incisi organize edilecek olan 'Akdeniz Oyunları'na aday olduğunu hatırlatarak, kentin buna hazır olduğunu söyledi.

Kentin '2013 Akdeniz Oyunları'na aday olduğunu, ancak final turunda kentin bu şansı kaybettiğini hatırlatan Tüzmen, şunları kaydetti:

'Mersin'in bu avantajı yakalayabilmesi için bakanlığım döneminde çok çaba sarf ettik ve yabancı ülkelerde lobi çalışmalarında bulunduk. Ama olmadı. Ancak 18. Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Verdiğimiz sözlerin bir kısmı gerçekleşti, bir kısmı da gerçekleşme aşamasında. Uluslararası havalimanının, özellikle ilerde oteller bölgesi olarak adlandıracağımız Tarsus-Kazanlı'daki çalışmaların, hızlı bir şekilde Mersin ekonomisine kazandırılması gerekir. Bunu başardığımızda, Mersin'in uluslararası anlamda daha büyük başarıları yakalaması kolaylaşacak.'

Tüzmen, daha sonra Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesindeki öğrenciler arasında 'kız-erkek ayrımı' yapıldığı yönündeki iddialara ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

'Konuyu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile görüştüm. Böyle bir uygulamanın söz konusu dahi olmadığı yönünde bilgi aldım. 45 santim iddiaları çok komik bir hadise, buna kimse inanmamalı ve inandırılmamalı. Tüm Türkiye gibi Mersin'in kültüründe ve folklorunda böyle bir olay olamaz. İlçelerimizin hepsine bakın, hepsinde dünyaca tanınan yöresel oyunlar var ve bunların tamamı kızlı erkekli, el ele, kol kola oynanan oyunlar. Böyle bir kültürün olduğu kentte, bu şekildeki iddialara inanmamalıyız.'

Merkez Yenişehir ilçesindeki Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi önünde önceki gün toplanan bir grup veli, öğrenciler arasında 'kız-erkek ayrımı' yapıldığı iddiasıyla eylem yapmış, 'kız ve erkek öğrencilere, birbirlerine 45 santimden fazla yaklaşmamaları yönünde baskı yapıldığını', yemekhanelerin 'kız-erkek bölümü' diye ayrıldığını iddia ederek, bu durumu protesto etmişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yazılı açıklamayla iddiaları yalanlamıştı.

(İYO-KRM-DAB-MVA) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title