Haberler

Mersin'deki Ekmek Zammı Yargıya Taşındı

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (Çetkoder) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Mersin'deki Ekmek Zammını Yargıya Taşıdı. Göktaş, Mersin'de Ekmeğin Fiyatının 40 Ykr'dan Satılması Üzerine Mersin İdare Mahkemesi'ne Baş Vurarak Yürütmenin Durdurulmasını İstedi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Mersin'deki ekmek zammını yargıya taşıdı. Göktaş, Mersin'de ekmeğin fiyatının 40 YKr'dan satılması üzerine Mersin İdare Mahkemesi'ne baş vurarak yürütmenin durdurulmasını istedi.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'de 150 gram ekmeğin fiyatının 30 YKr'dan 40 YKr'a yükseltildiğini hatırlatarak, halkın temel gıda maddesi olan ekmekte haksız kazancı önlemek için Mersin İdare Mahkemesi'ne baş vurduğunu söyledi. Yapılan zammın kesinlikle meşru olmadığını ileri sürün Göktaş, "Bunun haksız olduğunu mahkeme ziraat odalarına, Tarım Bakanlığı'na ve bu işle ilgili bilirkişilik müesseselerine de sorabilir. ÇETKODER olarak, ekmek zammının iptali, dava sonuçlanıncaya kadar yürütmesinin durdurulması ve bu konuda ihtiyati tedbir konulmasını, üyelerimiz adına, her biri birer tüketici olan tüm vatandaşlarımız adına istiyoruz" dedi.

(HK-HK-Y) 29.04.2008 17:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title