Haberler

Mersin'de Yetkililer Bir Araya Geldi

2013 Akdeniz Oyunları'nın ev sahipliğinin Mersin'e verilmesinin ardından kent yöneticileri bir araya geldi.

MERSİN'DE YETKİLİLER BİR ARAYA GELDİ

MERSİN VALİSİ GÜZELOĞLU : "İNANIYORUM VE UMUYORUM Kİ BUGÜNE KADAR YAPILMIŞ EN GÜZEL AKDENİZ OYUNLARI MERSİN'DE OLACAKTIR"

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN : "BU OYUNLAR ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK"

2013 Akdeniz Oyunları'nın ev sahipliğinin Mersin'e verilmesinin ardından kent yöneticileri bir araya geldi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Macit Özcan, AK Parti Mersin Milletvekilli Kürşad Tüzmen, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerini de hazır bulunduğu yemekte, yapılacak çalışmalar gözden geçirildi.

"BU TÜRKİYE'NİN BAŞARISI"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesi nedeni ile özel bir gün yaşandığını belirterek, "Bu, Türkiye'nin başarısıdır. Akdeniz Oyunları'nın 40 yıl aradan sonra Mersin ve Türkiye ile buluşması, ülkemizin gelişmesi, güçlenmesi uluslararası her alanda olduğu gibi spor alanında da gerçekten belirgin bir şekilde öne çıkması sonucunda oldu. Son yıllarda birçok büyük organizasyonu Türkiye olarak büyük bir başarı ile yaptık. Mersin 40 yıl aradan, 1971 yılında Akdeniz Oyunlarının İzmir'de gerçekleşmesinden sonra Türkiye'nin 2'nci kez ev sahipliği yapacağı bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu konuda sayın Başbakanımıza şükran borçluyuz. Kendileri oyunların Mersin'de yapılması adına her türlü teminatı içerir katkılarını sundular. Biz bugünden itibaren, bu karardan sonra bu büyük coşkuyu en başarılı bir organizasyona dönüştürme adına içtenlikle bir çaba sergileyeceğiz. İnanıyorum ve umuyorum ki bugüne kadar yapılmış en güzel Akdeniz Oyunları Mersin'de olacaktır. Bu heyecan içindeyiz. Hepimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

"BU OYUNLAR ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, oyunlarla Mersin'in hem Avrupa'ya hem de dünyaya tanıtmanın fırsatını bulduklarını belirterek, "Hepimiz çok mutluyuz. 4 yıl önce talip olduğumuz bu oyunlarda 2007 yılında hakkımızın yenildiğini düşünüyorum. Akdeniz'e bakan ülkelerin arasında yapılan bu seçimde Türkiye en güçlüsüdür. Dünyada ekonomik krizin hat safhada olduğu bu dönemde Türkiye'nin güçlü olduğu da ortaya çıktı. Politik oyunlara rağmen büyük bir oy farkı ile oyunların Türkiye ve Mersin'e verilmesi bizim için çok büyük bir başarıdır. Biz bundan sonra ev sahibi olarak elimizden geldiğince 2 yıl içerisinde bu olimpiyata hazırlanacağız. Mersin'in önce Avrupa'ya sonra da dünyaya tanıtacağız. Bu oyunlar Mersin'e çok şey getirecek, kazandıracak. Mersin kavga edilen bir şehir değil, bundan sonra kültür, sanat ve spor şehri anılacak. Yani dünyanın neresinden bakarsanız bakın Akdeniz Oyunları burada yapıldıktan sonra bütün dünya Mersin'i tanıyacaktır. Eksik olan bütün sportif tesisler inşaa edilecek" dedi.

Eski devlet bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen de oyunların Mersin'e verilmesi için çok çalıştıklarını kaydederek şunları söyledi:

"Aslında 2007'de de bu oyunlar hakkımızdı. Mersin olarak çok çalışmıştık, hazırlanmıştık. Ama daha sonra şartlar bu hale geldi. Son dönemde Başbakanımızın özellikle garanti mektubu, arkasından Spordan Sorumlu Devlet Bakanımızın destekleri, sayın valimizin, belediye başkanımızın, bütün eski sporcularımızın, milli olimpiyat komitesindeki arkadaşlarımızın değerli çalışmaları sonucunda Mersin'i hak edeceği bir noktaya getirecek bir Akdeniz Oyunları'nı almış bulunuyoruz. Bu bizim yeni alanlarda Mersin'in dünyada tanınması ve bütün belirgin çalışmaların daha iyi bir şekilde bütün dünyaya yayılması, lojistik merkezimiz, limanlarımız, havaalanımız ve otellerimizle artık yepyeni bir 21'nci yüzyıl şehrini Türkiye'ye kazandırmış olacağız. Artık güneş buradan çok daha iyi parlayacak."

Öte yandan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da yarın Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'ye verilmesi nedeniyle Mersin'e gidecek. Özak, saat yarın 11:00'de oyunların verilmesi nedeni ile düzenlenecek toplantıya katılarak spor kamuoyu ile bir araya gelecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title