Haberler

Mersin'de Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Mersin'in Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinde yaban hayvanları ve yılkı atları için doğaya yem bırakıldı.

Mersin'in Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinde yaban hayvanları ve yılkı atları için doğaya yem bırakıldı.

Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Özlem Kökçü, yaptığı yazılı açıklamada, sorumluluk alanlarında bulunan Tarsus ve Çamlıyayla'da yemleme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Doğadaki hayvanların, kış mevsiminde yiyecek bulmakta sıkıntı yaşadığını ifade eden Kökçü, şunları kaydetti:

"Yoğun kar yağışından dolayı yiyecek bulamayarak karayoluna kadar inen yaban hayvanları, sahipsiz köpekler ve özellikle yılkı atları için belirli noktalara yem bıraktık. Kış mevsimi boyunca yemleme çalışmalarına düzenli olarak devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlılık göstererek, yaban ve sokak hayvanları için uygun ortamlara yiyecek bırakmalarını dileriz. Unutmayalım ki doğanın dengesi hayvanlarla korunur."

Çamlıyayla ve Tarsus'un Gülek Mahallesi'ndeki yılkı atlarının hayatta kalma mücadelesi verdiğini bildiren Kökçü, "Yılkı atlarının yardımına doğa koruma ekipleri olarak bizler yetiştik. Ekibimizle yılkı atları için de yemleme çalışması yaptık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çamlıyayla Tarsus Mersin 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title