Haberler

Mersin'de Toplu Taşıma Araçlarına Zam

Mersin'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam Yapıldı. Yeni Tarifeye Göre Sivil Yolcu Taşıma Ücreti 1 YTL'den 1 YTL 250 Ykr'ye Yükseldi.

Mersin'de toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeye göre sivil yolcu taşıma ücreti 1 YTL'den 1 YTL 250 YKr'ye yükseldi.

Mersin'de bu sabahtan itibaren uygulanan yeni tarifede, minibüslerde sivil ve emekli yolcu taşıma ücreti yüzde 25, öğrenci taşıma ücreti de yüzde 7 civarında artırıldı. Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası'nın belirlediği yeni tarifeyle, 80 YKr olan emekli taşıma ücreti 1 YTL, 75 YKr olan öğrenci taşıma ücreti de 80 YKr, 1 YTL olan sivil yolcuların ücreti ise 1 YTL 25 YKr oldu. Belediye otobüslerinde de yolcu taşıma ücretleri yüzde 20 ile yüzde 33 oranında zamlandı. Sabah işe ya da okula gitmek için toplu taşıma araçlarına binen Mersinliler, zam sürpriziyle karşılaştı. Bazı vatandaşlar şehir içi yolcu taşıma ücretlerine yapılan zamlara alışık olduklarını belirtirken, bazıları ise zamma tepki gösterdi.

Öte yandan, Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Aziz Biricik, kentte yolcu taşıma ücretlerinin yaklaşık 21 aydır sabit olduğunu, bu süre içerisinde başta akaryakıt olmak üzere SSK ve Bağ-Kur primleri ile yedek parça ve onarım hizmetlerindeki artışın, zammı kaçınılmaz kıldığını söyledi. Biricik, 21 ay önce 1,78 YTL olan motorinin litre fiyatının bugün 2,29 YTL'ye yükseldiğini, aradaki yüzde 30'luk farkın esnafı zor duruma soktuğunu kaydetti. "2005 yılında Bağ-Kur primi 235 YTL iken, 2006 yılında 290 YTL oldu. Gelirimiz giderimizi karşılayamayacak duruma geldi" diyen Aziz Biricik, sabah 05.00'dan gece 24.00'a kadar kamu hizmeti yapan esnafı düşünmek zorunda olduklarını vurguladı. Şoför esnafının da çocuğunun geçimini buradan sağladığına işaret eden Biricik, Şoförler Odası'nın aldığı zam kararının aslında 18 Kasım'da Büyükşehir Belediye Meclisi'nden çıktığını bildirdi. Onay sürecinin 15 gün sürdüğünü belirten Biricik, Büyükşehir Belediyesi'nin zamlı tarifeye yeni yılda başlama kararı üzerine kendilerinin de bugüne kadar beklediğini dile getirdi.

(HK-MT-Y)

05.01.2007 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title