Haberler

Mersin'de Terörist Cenazesinde Çıkan Olaylarda Gözaltına Alınan 31 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Mersin'de terörist cenazesinde çıkan olayların ardından gözaltına alınan, aralarında BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da bulunduğu 31 kişi adliyeye sevk edildi.

Mersin'de terörist cenazesinde çıkan olayların ardından gözaltına alınan, aralarında BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da bulunduğu 31 kişi adliyeye sevk edildi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen 'Rojhak' kod adlı PKK'lı terörist Sadık Kaya'nın 4 Ekim'de Güneykent Mezarlığı'ndaki cenazesinde bir grup, polise taş ve molotofkokteyleriyle saldırmıştı. Olaya müdahale eden polis, BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 48 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden yaşları 18'den küçük olan 17'si dün adliyeye sevk edildi ve 15'i tutuklandı, diğer 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün sorguları tamamlanan şüphelilerden 31'i adliyeye sevk edildi. İl Başkanı Cihan Yılmaz ile 3 parti yöneticisinin de aralarında bulunduğu şüpheliler, Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ardından sıkı güvenlik önlemleri altından adliyeye getirildi. Adliye çevresinde zırhlı araçlar ve çevik kuvvet desteğiyle önlem alan polis, şüphelilerin yakınlarını binaya yaklaştırmadı. Elleri kelepçeli olarak adliye binasına sokulan şüpheliler, zafer işareti yaptı, yakınları da bu sırada alkış tutarak onlara destek olmaya çalıştı.

Şüpheliler, nöbetçi mahkemece sorguya alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title