Haberler

Mersin'de Sokak Çocukları Sorunu

Mersin Sokak Çocukları Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İclal Tan, Aile Bireylerinin Sorumsuzluklarından Ötürü Sokağa İtilen Çocukların Madde Bağımlısı Olduğunu Belirterek, Mersin'de Madde Bağımlısı Olan Çocuklar İçin Şehir Dışında Hastane ve Rehabilitasyon Merkezi Açılması Gerektiğini Söyledi.

Mersin Sokak Çocukları Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İclal Tan, aile bireylerinin sorumsuzluklarından ötürü sokağa itilen çocukların madde bağımlısı olduğunu belirterek, Mersin'de madde bağımlısı olan çocuklar için şehir dışında hastane ve rehabilitasyon merkezi açılması gerektiğini söyledi.

Madde bağımlısı olan çocukların 18 yaşına kadar bu merkezlerde tedavi edilip, meslek sahibi olarak topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayan Tan, "Aile bireylerinin sorumsuzluğundan ötürü sokağa itilerek acı çeken, ıslak kaldırımlarda uyuyabilmek için vücudunu bali ile uyuşturmaya çalışan çocuklar bizim çocuklarımız. Onları madde bağımlılığından kurtarmak için tek çaremiz şehir dışında hastane ve rehabilitasyon merkezinin yapılmasıdır" dedi.

Madde bağımlısı olan çocuklarla Mersin'in her gün biraz daha tarihin puslu sayfalarında yok olduğunu savunan Tan, Mersin'i madde bağımlısı çocuklardan kurtarmak için köklü çalışmalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Henüz baliye başlamamış çocuklar için mahallelerde çocuk evleri açılması gerektiğini kaydeden Tan, "Bu şekilde çocuklara okuma-yazma öğretip, meslek edindirerek topluma kazandırmış ve uyuşturucu selinin önüne baraj yapmış oluruz" diye konuştu.

Tan, Mersin'de hastane ve rehabilitasyon merkezi açılması için dernek olarak İstanbul Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'nin plan ve projelerini Mersin'e getirdiklerini belirterek, Bayındırlık Müdürlüğü'yle bu konuda çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

(HK-MT-Y)

26.04.2007 17:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title