Haberler

Mersin'de PTT Şubesi'nde Silahlı Soygun

Mersin'de PTT Sanayi Şubesi, Kar Maskeli ve Silahlı 2 Kişi Tarafından Soyuldu. Görevliyi Etkisiz Hale Getirdikten Sonra Havaya Ateş Ederek Kasada Bulunan Yaklaşık 20 Bin YTL'yi Alan Soyguncular, Çalıntı Olduğu Tahmin Edilen Otomobille Kaçtı.

Mersin'de PTT Sanayi Şubesi, kar maskeli ve silahlı 2 kişi tarafından soyuldu. Görevliyi etkisiz hale getirdikten sonra havaya ateş ederek kasada bulunan yaklaşık 20 bin YTL'yi alan soyguncular, çalıntı olduğu tahmin edilen otomobille kaçtı.

Olay, Siteler Mahallesi'nde bulunan PTT Sanayi Şubesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, ellerinde silahlarla PTT'ye giren kar maskeli 2 kişi, havaya ateş açıp PTT'de bulunan bir vatandaşı yere yatırıp etkisiz hale getirdikten sonra, görevli Mehmet Ali K.'den kasadaki paraları vermesini istedi. Yaklaşık 20 bin YTL parayı alan kar maskeli soyguncular, dışarıda bekleyen 33 DE 035 sahte plakalı otomobilin içinde bekleyen arkadaşlarıyla birlikte kaçtı. Olayın ardından polis, çalıntı olduğu tahmin edilen ve plaka sorgusunda sahte olduğu anlaşılan araç ve içindekilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Bu arada, henüz şubedeki ilk gününde soygun olayı ile karşı karşıya kalan PTT görevlisi Mehmet Ali K., soyguncuların 2 kişi ve maskeli olduğunu, ellerinde silah bulunduğunu söyledi. Olay nedeniyle oldukça moralinin bozuk olduğunu ifade eden Karakuş, olayın ardından hemen polisi aradığını bildirdi.

Öte yandan, soygun olayının ardından şubeye gelen Mersin PTT Müdürü Hasan Sarı, henüz çalınan paranın tam miktarının belli olmadığını belirtirken, bir soru üzerine, şubelerdeki güvenlik sistemini henüz kurmaya başladıklarını söyledi.

(HK-AB-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title