Haberler

Mersin'de Orman Zararlılarıyla Mücadele

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nce Orman Zararlılarıyla Mücadele Çalışmalarının Sürdüğü Bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nce orman zararlılarıyla mücadele çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yaptığı yazılı açıklamada, "dumansız yangın" olarak nitelendirilen zararlılardan Çamkese böceği ile mücadelenin, ağaçlarda oluşan ve içinde tırtıllarının barındığı keselerin toplanarak doğadan uzaklaştırılması şeklinde yapıldığını belirtti.

Bu kapsamda ilköğretim okulu öğrencilerine hem çevre bilincini aşılamak, hem de mücadele şeklini yerinde göstermek amacı ile Erdemli İşletme Müdürlüğüne bağlı Karayakup köyünde birlikte Çamkese böceği koçanı topladıklarını ifade eden Gözükara, şunları kaydetti:

"Ormanlarımızın yüzde 50'sini oluşturan kızılçam ağaçlarının en tehlikeli düşmanı Çamkese böceğidir. Bunlarla mücadele öncelikle bıraktıkları yumurta koçanlarının toplanmasıyla yapılıyor. Ardından yarı biyolojik ilaçlarla ve mekanik mücadele şeklinde çalışma gerçekleştiriliyor. Özellikle 400 bin hektar sahanın 50 bin hektarında bu böceklerle mücadeleyi etkili şekilde sürdürerek doğadaki biyolojik dengenin sağlanmasına katkıda bulunuyoruz. Bunu yaparken de öğrencileri ormanlık alana getirerek çalışmaları yerinde görmelerini istedik."

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title