Haberler

Mersin'de Orman Yangını

Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesi ile Aydıncık ilçesi arasında orman yangını çıktı.

Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesi ile Aydıncık ilçesi arasında orman yangını çıktı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükeceli ile Aydıncık arasındaki ormanlık alanda, bir vatandaşın çay demlemek için yaktığı ateşin sıçraması sonucu yangın çıktığını söyledi.

Yangının bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü ifade eden Acer, şu anda 50 hektarın üzerinde bir alanda etkili olan yangına 4 helikopter, 1 uçak 25 arazöz, 7 su tankı ve 150 orman işçisiyle müdahale ettiklerini kaydetti.

Acer, yangında 2 sera, 1 kullanılmayan ev ile ahırın zarar gördüğünü belirterek, "Yangının etkili olduğu bölge karışık bir orman alanı. Ağaçlandırma sahamız da var büyük ağaçların olduğu alanlar da. Yangının bir vatandaşın çay demlemek için yaktığı ateşin sıçramasıyla çıktığını öğrendik. Bununla ilgili jandarmanın çalışmaları devam ediyor, ateşi yakan kişi de gözaltında. Yangın şu an yola doğru ilerliyor, orada önünü kesebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: J. Jale Durgun - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Büyükeceli Aydıncık Gülnar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title