Haberler

Mersin'de Olaylı Protesto

Güncelleme:

Mersin'de yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle protesto eylemi yapan bir grup zaman zaman polisle karşı karşıya geldi.

Mersin'de yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle protesto eylemi yapan bir grup zaman zaman polisle karşı karşıya geldi. Olaylı eylemde grup, yürüyüş güzergahında bulunan bankayı taşlayıp camlarını kırdı.

Bazı sivil toplum örgütleri yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto etmek için, Forum Alışveriş Merkezi Atıf Yılmaz Meydanı'nda toplandı. Mersin Üniversitesi öğrencilerinin de destek verdiği eylemde, 'Hükümet istifa' pankartı açan yaklaşık 500 kişi afiş, döviz ve karikatürler taşıdı. Grup alkış, ıslık ve zılgıtlar eşliğinde, 'Her yer taksim her yer direniş', 'Hırsız Tayyip Erdoğan', 'Hükümet istifa halk iktidara', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Hırsız AKP hesap verecek', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'İsyan devrim özgürlük' sloganları atıldı. Grup, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndan geçerek, Ak Parti İlçe Binası'na doğru yürüdü.

Ak Parti ilçe binası önüne geldiğinde polis yoğun bir güvenlik önlemi aldı. Burada zaman zaman polis ve eylemciler karşı karşıya geldi. Eylemciler Ak Parti ilçe binasına doğru gitmekte ısrar edince, polis izin vermedi. Eylemciler ellerindeki pankartları TOMA'ya  vurup üzerine bıraktı. Bunun üzerinde araya giren polis müdürleri çevik kuvvet polisini ve TOMA'yı geri çekti.

Bu arada açıklama yapan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Göksoy, kamuoyu gündemini meşgul eden konuşma kayıtları üzerinden hükümete yüklendi. Göksoy, Başbakan ve oğlu arasında geçen konuşma kayıtlarının internet ortamında paylaşıldığını belirterek, "Milyon dolarların sıfırlanması seferberliği içerisinden görülen başbakan ve ailesinin durumuna bizler şaşırmadık. Şimdi, bu ses kaydının doğruluğu ve yanlışlığı üzerine pek çok tartışma sürdürülüyor. Kasetteki konuşmaların doğruluğu ya da yanlışlığından öte gerçekler tüm çıplaklığı ile orta yerde durmaktadır. Artık her sözüne kuşku ile bakılan bir başbakan vardır. Israrla söylediği, Dolmabahçe cami, Kabataş yalanı ortadadır. Medyaya, alo Fatihler eliyle nasıl müdahale ettiği ortadır. İhaleleri nasıl yönlendirdiği ortadır. Ülkenin Erdoğan Anonim Şirketine çevirdiği ortadır" dedi.

Göksoy'un konuşmasının ardından grup yeniden yürüyüşe geçti. İsmet İnönü Bulvarı'ndan yürüyen grup daha sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na yöneldi. Grup yürüyüş sırasında kendilerini görüntüleyen polislerle tartıştı. Olayın yatışmasının ardından yürümeye devam eden grup, bu kez de Ak Parti Yenişehir Belediye Başkan adayı Gönül Dilmenli'nin seçim bürosuna yöneldi. Grup seçim bürosuna yönelmekte ısrar edince polisle tartıştı. Polis müdürlerinin araya girmesiyle eylemcilere müdahale edilmedi. Bu sırada da seçim bürosu yönüne gelen polisleri taşıyan minibüs ve TOMA grubun arasında kaldı. Kısa süreli itiş kakışın ardından araçlar grubun arasından çıkarak uzaklaştı.

Proteste eylemi sırasında gruptan bazıları yürüyüş güzargahında bulunan Halk Bankasını taşladı. Bankanın camları kırılırken, grup yürüyüşü başlattıkları alışveriş merkezinde bitirerek dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mersin Üniversitesi Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title