Haberler

Mersin'de Olaylı Protesto

Mersin'de yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili bir araya gelen bir grup protesto eylemi yaptı. Gösteri sırasında eylemciler, Ak Parti seçim bürosuna yumurta yağmuruna tutarak, afiş ve flamaları söküp, yırttı.

Mersin'de yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto etmek isteyenler Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ndeki Atıf Yılmaz Meydanı'nda bir araya geldi. 'AKP'yi sıfırlıyoruz, sokağa eyleme çıkıyoruz' pankartı açan yaklaşık 300 kişi ellerinde başbakanın fotoğrafları ve karikatürlerinin bulunduğu çeşitli dövizler taşıyarak, hükümet aleyhine slogan attı. Bu sırada çocuklar için hazırlanan oyun alanında ise bazı görevliler müziğin sesini yükseltti. Gruptan bir kaç kişi sesi yükselten görevlinin yanına giderek tartıştı. Araya giren polis ortalığı sakinleştirip müziğin sesini kıstırdı.

Atıf Yılmaz meydanında bir süre bekleyen grup, diğer sivil toplum örgütleri, ve siyasi parti üyelerinin de katılımı ile buradan yürüyüşe geçti. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndan yola çıkan grup, 'Mersin uyuma direnişe sahip çık', 'Babadan oğulla hırsız AKP', 'Hırsız yakalandı, hırsız AKP', 'Direne direne kazanacağız', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk', 'Hırsız AKP hesap verecek', 'Babalar, oğullar memleketi soydular', 'Kutulara koydular, memleketi soydular' ve 'Hükümet istifa' sloganları atarak yaklaşık 2 kilometre yürüyerek İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Ak Parti Yenişehir İlçe binası önüne geldi. Grup geldiği sırada çevik kuvvet ve Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) araçları da çevrede önlem aldı. Yolda barikat kuran çevik kuvvet polisleri tarafından grubun Ak Parti İlçe Binası önüne geçmesine izin verilmedi. Polis müdürleri grupla görüştükten sonra barikat kaldırılınca, eylemciler Ak Parti İlçe binası önüne kadar geldi.

Grup adına burada açıklama yapan Hakan Aktaş, şunları söyledi: "Kral çıplak. Baba, oğul ve kutsal para, işte her defa inşallah diyerek Allah'ın izniyle başlayanların kutsalı bu. 10 yıl kardeş kardeş, beraber dinleyenler, beraber komplo kuranlar, cezaevlerini beraber dolduranlar şimdi eteklerindeki taşları döküyorlar. Bu kavga burada kalmayacak. Filler tepişirken, çimenler ezilir sözünü unutmayalım. Artık, işçilerin, emekçilerin, tüm ezilenlerin duruma el koymasının zamanıdır. Ukrayna'yı dayatanlara karşı, Rojavamızla bize yalanı ve talanı, ölüm yerine sıtmayı dağıtanlara karşı halk demokrasisi alternatifimizle örgütlü gücümüzle, kokuşmuş iktidarlarını bir o yandan, bir bu yandan çekiştirenlere karşı başka bir seçeneğimiz var diyerek duruma el koymanın zamanıdır. Mehmet'in, Ahmet'in Ethem'in, Ali İsmail'in, Abdullah'ın, Medeni'nin ve Hasan Ferit'in katillerine karşı baba, oğul ve kutsal paracılara karşı Uğur Kaymaz ve babası için, işçi ve kadın cinayetlerinde kaybettiklerimiz, devlet terörüne kurban verdiklerimiz için havamız, toprağımız ve geleceğimiz için, yüzsüzlerin, yolsuzların, yiyicilerin iktidarlarına karşı sokağa, eyleme ve özgürleşmeye geldik."

AK PARTİ SEÇİM BÜROSU'NA SALDIRI

Konuşmanın ardından grup yeniden yürüyüşe geçti. Grup İsmet İnönü Bulvarı'ndan geçerek Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na geldiğinde Ak Parti Yenişehir Belediye Başkan adayı Gönül Dilmenli'nin seçim bürosu önüne geldiğinde üzerinde taşıdıkları yumurtaları attı. Bir eylemcide Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sever'in fotoğrafının bulunduğu afişini yırttı. Bazı eylemciler de Gönül Dilmenli'nin fotoğrafının bulunduğu ışıklı panoyu vurarak zarar verirken bazıları da afiş ve flamaları söküp, yırttı. Bunun üzerine hemen önlem alan polis eylemcileri seçim bürosu önünden uzaklaştırdı. Daha sonra alış veriş merkezine giden eylemciler, bir süre bekledikten sonra dağıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title