Haberler

Mersin'de Minibüsçüler Arasında Hat Gerginliği

Mersin'de, Aynı Güzergahta Çalışan 2 Ayrı Minibüs Kooperatifi Arasında Yolcu Alma Meselesi Yüzünden Gerginlik Yaşandığı İleri Sürüldü.

Mersin'de, aynı güzergahta çalışan 2 ayrı minibüs kooperatifi arasında yolcu alma meselesi yüzünden gerginlik yaşandığı ileri sürüldü.

Çarşı-Kazanlı güzergahında çalışan S.S. 26 Nolu Kazanlı Minibüsçüler Kooperatifi ile yine aynı istikamet üzerinde bulunan Çarşı-Çay-Çilek hattında çalışan minibüsçüler arasında yaşanan gerginlik nedeniyle, birçok minibüsçünün birbiriyle davalık olduğu belirtildi. Uzun zamandır süren bu gerginlik yüzünden, minibüsçülerin birberleriyle sık sık kavga ettikleri ve birbirlerine saldırdıkları ileri sürüldü. Bu saldırıların sonuncusu ise, 18 Eylül gecesi meydana geldi. Akgübre Fabrikası karşısında Çarşı-Kazanlı

hattında çalışan Mükremin Serin'in kullandığı 33 M 0810 plakalı minibüs, yolcu indirmek için durduğu sırada kimliği belirsiz kişilerin taşlı-sopalı saldırısına uğradı. Olayda minibüs sürücüsü Serin yaralanırken, minibüsün camları kırılarak hasar gördü. Kim olduğu anlaşılamayan saldırganlar ise kayıplara karıştı.

S.S. 26 Nolu Kazanlı Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Serin, artık bu saldırıların tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi. Kendi kooperatiflerinde 22 minibüsün bulunduğunu, diğer kooperatifte ise 120 minibüsün olduğunu ifade eden Serin, üyelerine yönelik saldırıların aynı güzergahta çalışan diğer kooperatif üyesi minibüsçüler tarafından, yolcu alma meselesi yüzünden yapıldığını iddia etti. "Gündüz olay oluyor, gece de pusu kuruyorlar" diyen Serin, "Gündüz yolcu alma meselesi yüzünden bir tartışma

çıksa, gece muhakkak bir arkadaşımıza saldırı oluyor. Minibüse yolcu gibi binen şahıslar, saldırıların yaşandığı bölgeye gelindiğinde inmek istediklerini söyleyerek minibüsü durduruyorlar, o sırada civarda saklanan kişiler aracımıza saldırıyor. Artık güzergahımızda rahat yolcu alamaz hale geldik" dedi.

Mehmet Serin, bu konuda onlarca dava olmasına ve sürekli saldırılara maruz kalmalarına rağmen, çözüm bulunamamış olmasının kendilerini endişelendirdiğini de sözlerine ekledi.

(HK-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title